Datum objave: 13. Listopad 2015

Maturanti ne propustite prezentaciju o priprema za državnu maturu u četvrtak u Knjižnici

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” i Šibenska privatna gimnazija s pravom javnosti organiziraju prezentaciju stručnog programa pripreme za državnu maturu za obvezne i izborne predmete na objema razinama. Prezentacija je namijenjena maturantima i njihovim roditeljima, kao i svima ostalima zainteresiranima za ovu tematiku. Prezentacija će se održati u četvrtak, 15. listopada u 19:30 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice.

U školskoj godini 2015./2016. na području Šibensko-kninske županije ima gotovo tisuću i sto maturanata, kojima će uspjeh na državnoj maturi odrediti smjer u daljnjem obrazovanju. Stručno vođena priprema državne mature ima, pokazala je dosadašnja praksa, brojne prednosti u odnosu na samostalnu pripremu. Neke od prednosti uključuju sistematično usmjeravanje i uvježbavanje zadataka, svladavanje vještina (pisanja, čitanja, slušanja), povratnu informaciju o napretku, psihološku pripremu za ispit i mogućnost individualnih konzultacija.

Posebna vrijednost vođene pripreme je simulacija ispita u istim uvjetima i s vremenskim ograničenjem kao na pravom ispitu državne mature.

Iz kategorije: Vijesti