Datum objave: 02. Listopad 2015

Shamis tvrdi da je sigurao sve da TLM ne ode u stečaj i očekuje dogovor s vjerovnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Igor Shamis, vlasnik Tvornice valjanih proizvoda i Tvornice prešanih proizvoda šibenskog TLM –a izjavio je danas novinarima da je osigurao jamstva najveće europske banke, ali nije htio reći koje jer je to poslovna tajna, da može otkupiti dug TLM –a od vjerovnika i osigurati obrtni kapital za nastavak proizvodnje. Time bi se dovršio predstečajni postupa i izbjegao stečaj tih tvrtki.

 

Pokazao je novinarima papir za koji je rekao da su na njemu sadržana ta jamstva. „Ovdje piše da je ta banka suglasna da prati restrukturiranje TLM –ovom duga od 63 milijuna kuna i da podržava mene kao investitora i kao partnera“, istaknuo je. Dodao je kako će sve transakcije odnosno isplata vjerovnika biti obavljene do 27. Prosinca ove godine.

 

„Ja sam sa svoje strane napravio sve da TLM opstane i da se nastavi proizvodnja. Do 27. Listopada svi vjerovnici će dobiti moju obvezujuću ponudu. Nadam s eda će pristati na moj prijedlog za otkup duga. Ukupno nudim 35 milijuna eura“, kazao je Shamis.

 

I danas se osvrnuo na to da su neki ljudi u TLM – u minirali njegove napore da oporavi tu tvrtku i zbog kojih, prema njegovim riječima, nije uspio restrukturirati TLM –ove dugove nego je doveden u situaciju da ih mora otkupiti. „ Svim oponentima, Stričeviću, Ramljaku i Tonću kandidu poručujem da će, ako nastave terorizirati mene i TLM oni biti krivi za stečaj“, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Dan D je 6. Listopada kada bi s ena predstečajnom ročištu vjerovnici trebali izjasniti pristaju li na njegovu ponudu. Kazao je kako je svima njima i FINA - i već uputio potrebne dokumente, ponude i plan restrukturiranja te da mu narednih dana predstoje pregovori s vjerovnicima.
 

Iz kategorije: Vijesti