Datum objave: 02. Listopad 2015

Petar Baranović: SDP i HDZ su solidarni kao „braco i seka“ kada je riječ o repovima privatizacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Posljednji saziv Hrvatskog sabora bio je izuzetno loš zbog niske razine rasprava ali i nedovoljnog zalaganja dijela zastupnika, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare Petar Baranović, potpredsjednik Narodne stranke - reformisti i dosadašnji saborski zastupnik naglasivši da ga kao Šibenčanina ipak veseli što u tome nije sudjelovao niti jedna saborski zastupnik iz Šibenika.
Pressicu je sazvao jer je, kako je kazao, smatrao potrebnim da se na kraju mandata obrati građanima i novinarima. O svom četverogodišnjem mandatu kazao je da će najbolju ocjenu dati birači, ali da je, ako se gledaju brojke on sigurno bio najaktivniji zastupnik. „ Otvarao sam i neka pitanja za koja drugi nisu imali hrabrosti, a dotaknuo sam se i nekih najmoćnijih ljudi koji su i generatori najvećih negativnosti“, istaknuo je Baranović uz napomenu da se to odnosi i na slučajeve neuspjelih privatizacija u Hrvatskoj, primjerice HTP Primošten i TLM –a. „ Simptomatično je da oko nekih privatizacijskih slučajeva vlada potpuna šutnja i kada da riječ o SDP –u i HDZ –u. Postavljao sam pitanje premijeru Milanoviću kako je moguće da ugovori kojima je netko nekome prepustio državnu imovinu budu nedostupni saborskim zastupnicima i nisam dobio odgovor. Oko pitanja privatizacije SDP i HDZ su solidarni, tu vlada Omerta, zakon šutnje. Ja sam kupoprodajni ugovor za HTP Primošten doslovno pronašao na ulici dok sam šetao, a nisam ga mogao dobiti kao saborski zastupnik. Iz njega je razvidno da novi vlasnik nije ispunio obveze i da nije ništa uloženo. Nije mi jasno zašto ne reagiraju no one institucije koje moraju štiti državnu imovinu ni institucije pravne države. Kada je riječ o TLM –u tu je ulaganja bilo, ali apeliram na hrvatsku vladu da se angažira oko TLM i ne dopusti da nestane 600 radnih mjesta“, kazao je Baranović. 
On će biti nositelj liste u 9. Izbornoj jedinici svoje stranke i Naprijed Hrvatske, a vjeruje da će birači paziti kako i za koga glasaju i da će iskoristiti mogućnost preferencijalnog glasovanja.

Iz kategorije: Vijesti