Datum objave: 30. Rujan 2015

SDP - ovci ismijali slanje izaslanika Tomislava Karamarka na svečanu sjednicu GV Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog istupa šibensko – kninskog župana Gorana Pauka na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika održanoj povodom Dana grada kojeg su ocijenili i politikantskim te zbog niza drugih za njih neprihvatljivih stvari vezanih za tu sjednicu Franko Vidović, predsjednik GO SDP –a i saborski zastupnik i Joško Šupe, vijećnik u Gradskom vijeću i njegov potpredsjednik održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su ocijenili da je ta sjednica bila „velika sramota za Grad Šibenik“ i da su omalovažili i svoju svrhu i cilj pa i sve kojima su uručene nagrade i priznanja.

Smatraju da je županov govor u kojem se obrušio na vladu da blokira niz lokalnih projekata bio neprimjeren i po mjestu gdje je izrečen i za tu priliku. Isto tako se primijetili kako je presedan da jedan saborski zastupnik i predsjednik oporbene stranke, u ovom slučaju Tomislav Karamarko , na sjednicu pošalje svog izaslanika i da on bude posebno pozdravljen. „ To je nečuveno i nikad viđeno. Pozdravljam to što je Predsjednica poslala svoju izaslanicu i drago bi mi bilo da se tu našao i izaslanik premijera ili nekog ministra, ali zaista nije u redu da to radi predsjednik jedne stranke i saborski zastupnik. Što bi bilo kada bismo svi mi saborski zastupnici slali svoje izaslanike“, primijetio je Vidović.

Joško Šupe je kazao kako se gradonačelnik Burić nije imao ni sa čim konkretnim pohvaliti vezano za svoj mandat pa je, kako je kazao pričao bajke: „ Samo o sebi snimaju film, sami sebi daju nagrade u slučaju tvrtke Podi. Pokraj takozvanog sustava bicikala koji su uveli i koji je sam po sebi uredu, ali kako nisu za to stvoreni uvjeti pa nema biciklističkih staza je pogibeljan, sada je na red došla bajka o tomu kako će biti izgrađen sustav bicikala“, kazao je Šupe.
Franko Vidović je istaknuo kako nije istina da on opstruira bilo koji lokalni projekt za koji s očekuje potpora lokalne vlasti, U vezi sa čvorom Meterize kazao je kako je problem što je poništen natječaj za izvođača radova, a da čvor Rokići neće dobiti zeleno svjetlo dok postojeći projekt ne bude promijenjen jer da će kao takav uništiti okoliš. Sarkastično je govorio i o županijskom projektu koji predviđa izgradnju Prezentacijskog centra na prostoru bivše vojarne Minerska u šibenskom kanalu kazavši da je smiješno da se ta atraktivna lokacija umjesto za komercijalne turističke sadržaje koristi za smještaj kancelarija javne ustanove za zaštitu prirodnih vrijednosti koje mogu biti bilo gdje.

U vezi s projektom Bikarac istaknuo je kako on ima potpunu financijsku potporu Vlade, ali da je druga stvar što on osobno smatra da je odvajanje Bikarca iz sastava Gradske čistoće promašeno i da će to dovesti Gradsku Čistoću do propasti, a da će i nova tvrtka Bikarac imati problema u poslovanju.

Iz kategorije: Vijesti