Sidebar Menu

Datum objave: 30. Rujan 2015

Prosvjetari i dalje u štrajku, roditelji ne znaju što da rade s djecom

Šibenik News
Šibenik News

 

Sindikati trenutno provode referendum koji će pokazati želi li članstvo nastaviti štrajk koji bi se trebao prebaciti i na idući tjedan, javlja tportal.

Koliki je danas bio odziv na štrajk u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta još uvijek ne znaju, podatke o tome imat će oko 18 sati dok istovremeno Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i jedan od čelnika Vertikale sindikata obrazovanja tvrdi kako je odziv identičan onom od jučer te da se posljednja dva ustalio na nešto ispod 50 posto.

'Referendum o štrajku traje do 18 sati, a nakon toga će se do ponoći obrađivati rezultati i sutra ujutro ćemo znati kako ćemo dalje postupati', kazao je za tportal Ribić dodavši kako će sutra u štrajk potpore prosvjetarima stupiti i sindikati strojovođa.

Hoće li sutra biti nastave u Ministarstvu još uvijek ne znaju, ali navode da su ravnatelji dužni osigurati dežurstva u školama kako bi roditelji, koji nemaju kuda s djecom, istu mogla negdje ostaviti.

Sindikati, podsjetimo, traže povećanje plaća od 4 posto, ali su od resornog ministra dobili odgovor kako potrebnih 400 milijuna kuna za to nema. Nakon nekoliko dana natezanja jučer je održan sastanak nakon kojeg se očekivalo da bi se nešto moglo riješiti, ali se to nije dogodila jer ponuda s kojom je ministar stigao nije zadovoljila sindikate. Naime, Mornar je ponudio pismeni prijedlog bez financijske ponude za budućnost, odnosno obvezu za buduću Vladu, prenosimo s tportala.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam