Datum objave: 27. Rujan 2015

Prevrnuo se brod s ministrima na Latinskom idru, župan Pauk se na Facebooku naslađuje

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović  ministar turizma Darko Lorencin doživjelu su nezgodu na regati Latinsko idro na Murteru. Uslijed jake bure brod na kojem je plovio prevrnuo se prilikom okreta pod punim jedrom. Brodom Jaruh upravljao je kapetan Grgo Jerat, a prvi sljedeći brod od njih je bio udaljen 10 metara, javlja 24 sata.

Cijela posada broda, zajedno s ministrom, završila je u moru, a ubrzo ih je izvukla spasilačka ekipa s gumenim čamcima. Nema informacija da je itko od njih ozlijeđen.

Regata Latinsko idro održana je 18. put, a ove su godine brojni sudionici odustali zbog jake bure.
- Ganjali smo gajete ispred nas kad se dogodila nezgoda. Dobro smo raspoloženi, nakon što se izašli iz mora, otišli smo se utopliti u konobu - rekao je Hajdaš Dončić.

Lorencin je rekao kako su im se smočili mobiteli i kako će ovu nedjelju provesti bez telefonskih poziva.
- Bio je ovo trik da privučemo pažnju na sebe, drago mi je da smo uspjeli - u šali je rekao Lorencin.

To je prvi put u povijesti te manifestacije da se na regati prevrnuo brod.

Goran Pauk, šibensko – kninski župan koji je također bio na regati bio je bolje sreće, a na svojoj Facebook stranici nije propustio narugati se polittičkim protivnicima. „Latinsko idro...mi doplovili, a Hajdaš Dončić se potopija...još da je Zmajlović bija s njima bilo bi: oba su pala!...al Hrvatska raste...ahhh, tugo moja“, napisao  je na svom profilu.

FOTO: Facebook
 

Iz kategorije: Vijesti