Sidebar Menu

Datum objave: 24. Rujan 2015

Sindikati prosvjetnih radnika za sutra najavljuju štrajk u svim školama i fakultetima

Šibenik News
Šibenik News

 

Sindikati okupljeni u Vertikalu obrazovanja poslali su roditeljima hrvatskih učenika otvoreno pismo u kojem ih mole da svoju djecu ne šalju u školu za vrijeme štrajka, piše portal Index.hr.

Podsjećamo, Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavili su da od sutra kreću u štrajk. Traže da im se povećaju plaće i tvrde da za vrijeme štrajka neće biti nastave u školama, niti ispita na fakultetima.

"Ovo nije borba samo za dodatak na plaću"

"U ovom trenutku iznimno nam je važna vaša podrška i razumijevanje. Ovo nije borba samo za mali dodatak na plaću učitelja i nastavnika, ovo je puno više od toga", poručuju sindikati u pismu roditeljima.

Sindikati tvrde da se bore za bolje i kvalitetnije obrazovanje naše djece, kao za dostojanstvo onih koji im svakodnevno prenose znanje, čuvaju ih i brinu se o njima.

"Naši učitelji i nastavnici rade jedan od najodgovornijih poslova, s velikim entuzijazmom i ponosom. Ali taj se rad sustavno omalovažava i degradira, a problemi se ignoriraju. Ukazujući na probleme i boreći se za svoja prava, učitelji i nastavnici ne rade ništa loše za našu djecu. Naprotiv, bore se i za njihovu bolju budućnost!", tvrde sindikati.

"Ne šaljite djecu u školu"

"Kao roditeljima, ne smije nam biti svejedno u kakvim uvjetima naša djeca uče i u kakvom društvu odrastaju. Važno je da im i na ovakvim primjerima pokažemo da imaju pravo na život u poštenom i pravednom društvu u kome će i oni jednoga dana biti radnici. Važno je da ih i mi kao roditelji naučimo da svatko tko pošteno radi treba biti pošteno plaćen za svoj rad, da se za to treba i vrijedi boriti.

Pružite učiteljima i nastavnicima potporu na način da ne šaljete svoju djecu u školu za vrijeme štrajka ako to možete. Ako ne, dovedite ih u školu, ona će bez obzira na štrajk biti zbrinuta i čuvana kao i uvijek", poručuju iz Vertikale obrazovanja. 

Izvor: Index.hr

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam