Datum objave: 24. Rujan 2015

AKTUALNO: SDP pozvao gradonačelnika Šibenika Željka Burića da podnese ostavku

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon incidenta do kojeg je navodno došlo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika tijekom „dijaloga“ između Joška Šupe, vijećnika SDP-a i Mihe Mioča, direktora „Vodovoda i odvodnje“ , a o kojem se SDP već očitovao priopćenjem za javnost, jutros je Šibenski SDP uputio otvoreno pismo gradonačelniku Željku Buriću s pozivom da podnese ostavku zajedno sa svojim pročelnicima i direktorima.

Pismo koje je potpisao predsjednik GO SDP-a Šibenik Franko Vidović glasi:

Poštovani gradonačelniče,
Povodom najnovijeg ispada direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Mihe Mioča osjećam se obavezan obratiti Vam se. Kao što znate Vi i ja smo dosta dobro surađivali kad su u pitanju interesi Šibenika i nadam se da će se ta suradnja nastaviti u interesu građana Šibenika.
Mislim da ste upoznati, a ako niste onda ćemo ponoviti kako je Vaš uzorni direktor sa neupitnim demokršćanskim manirima koje je još jednom demonstrirao na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća, Miho Mioč opozvan od strane HNB-a iz Nadzornog odbora Jadranske banke d.d. Šibenik, pa se postavlja pitanje njegovog imenovanja na funkciju direktora društva „Vodovod i odvodnja“ d.o.o. Šibenik.
Kakvu je i da li je uopće priložio potvrdu o nekažnjavanju sukladnu zakonu jer je evidentno da je isti javno priznao u sredstvima javnog priopćavanja da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.
Moram Vas upozoriti da ste spomenutog gospodina Mihu Mioča imenovali i u Nadzorni odbor HNK Šibenik, a koji je u međuvremenu kroz proces pretvorbe postao dioničko društvo. Dakle društvo koje podliježe istoj zakonskoj regulativi kao i Jadranska banka d.d. Kako je moguće da zatvarate oči pred očiglednim nepravilnostima i da kao najistaknutiji građanin Šibenika kršite zakon imenujući takvu osobu sa pravomoćnom presudom u džepu na važne funkcije. Trebam li Vas podsjećati da je Vaš kadar i predsjednik kulturnog vijeća g-din Dario Mikulandra koji je „pao“ zbog nepravilnosti u gospodarskom poslovanju.
Također Vas moram upoznati da nismo htjeli problematizirati pitanje nedavne ostavke jednog Vašeg pročelnika i to čisto iz ljudskih razloga. I Vi i ja znate o čemu pišem. I znate zbog čega je podnesena ostavka.
Ako i dalje nakon svih ovih činjenica „stojite iza svih svojih pročelnika i direktora“ onda Vas pozivam da svi zajedno podnesete ostavke.
S poštovanjem,
Franko Vidović, predsjednik GO SDP Šibenik


 

Iz kategorije: Vijesti