Datum objave: 15. Rujan 2015

Grad Šibenik će od EU dobiti novac za zaštitu malih dućana u povijesnoj jezgri

Diana Ferić
Diana Ferić

Među 21 projektom, između njih 99, koje je odbrio Odbor za praćenje Programa URBACT u razdoblju o 2020. godine je i šibenski projekt zaštite maloprodajne trgovačke mreže u povijesnoj jezgri grada.

„Grad Šibenik se prijavio prvenstveno zbog izrade strategije za očuvanje maloprodaje koja se sve više seli u trgovačke centre izvan grada, a u konačnom cilju za očuvanje povijesne jezgre grada Šibenika“, rekao je Petar Mišura, pomoćnik pročelnika iz Ureda za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.
URBACT III program je europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove. Programom će se olakšati razmjena znanja i dobre prakse među gradovima i ostalim razinama vlasti u cilju promicanja integriranog održivog razvoja i poboljšanja učinkovitosti regionalne i Kohezijske politike.

Nositelj projekta je grad Igualada iz e Španjolske, a ukupno je vrijedna oko 98 000eura. Trajat će 18 mjeseci. Podsjetimo, tijekom protekle godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uložilo je velike napore u cilju upoznavanja hrvatskih gradova i općina s URBACT III programom što je polučilo sjajne rezultate: uključivanje čak 19 hrvatskih partnera (gradova i općina) u 40 projektnih prijedloga.

Ovaj je poziv ujedno i prva ulaznica hrvatskim gradovima i općinama u URBACT programe.
 

Iz kategorije: Vijesti