Datum objave: 15. Rujan 2015

Veliko zanimanje za Studij energetike u Šibeniku i u drugom upisnom krugu

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvu godinu novog dislociranog preddiplomskog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu na jesenskom upisnom roku prijavilo se čak 47 studenata od kojih je čak 21 studentu upravo taj studij primarni izbor, prema službenim podacima Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Na prvom su se roku upisala 23 redovna studenta.
 

"Studij energetike u Šibeniku prvi je u Europi takve vrste. Naime, studij je to modernih, svakodnevnih tehnologija, koji nije formuliran samo na akademskoj inerciji i tradiciji, već na modernom razvoju znanosti i tehnologije u Europi, odnosno u svijetu“, kaže prof.dr.sc.Tomislav Petković, redoviti profesor fizike na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a odsad i profesor fizike na šibenskom studiju energetike.
Dodaje da će na tom studiju biti nekatedralni metodološki pristup. Drugim riječima, studente će, već po dolasku na prvo predavanje, na stolu dočekati svi potrebni sadržaji, vježbe, ispitna literatura, upute za izvođenje laboratorijskih vježbi u visoko modernim laboratorijima i to ne samo na internetu, već i u tiskanom, opipljivom obliku, tvrdi profesor fizike koja će na ovom studiju iznositi šest ECTS bodova i 75 sati sveukupne nastave.

Podsjetimo, preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, koji s radom počinje 5. listopada ove godine, novootvoreni je studij čiji su nositelji Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a upisani studenti predstavljaju prvu generaciju studenata.

Marka Delimara, aktualnog prodekana za nastavu zagrebačkog FER-a, Privremeno vijeće Studija postavilo je za privremenog voditelja studija. Delimar naglašava da će na tom studiju biti visoko kvalitetna komunikacija između profesora i studenta.

Iz kategorije: Vijesti