Datum objave: 11. Rujan 2015

Miranda Paić u užem izboru za najbolji OPG u Hrvatskoj, večeras proglašenje pobjednika

Diana Ferić
Diana Ferić

Najbolji OPG –ovi u Hrvatskoj  koji su nominirani u akciji Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede pod nazivom "Zlata vrijedan" bit će proglašeni večeras na svečanosti koja će se održati u kompleksu Skelin na Miljevcima, a domaćin je Šibensko – kninska županija. Iz Šibensko – kninske županije nominirani su OPG –ovi: Đani Lazar, Dragan Plavčić, Miranda Paić, Mate Pulić i Marko Grozdanić, a u uži izbor ušla je Miranda Paić sa svojim Skradinskim delicijama.
.

Sedmeročlani žiri jučer je donio odluku koja su tri, od ukupno 21. nominiranog (svaka županija te Grad Zagreb imali su po jednog predstavnika)obiteljska gospodarstva najbolja. U serijalu reportaža koji je potrajao do 1. rujna Večernji list je predstavio sve nominirane poljoprivrednike. Izbor za najbolji OPG pokrenut je u godini koju je FAO proglasio kao Međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. "Imali smo težak posao", kazao je jedan od članova žirija, predsjednik Poljoprivredne komore Matija Brlošić.
Valjalo je žiriju, kojim je predsjedao zamjenik glavnog urednika Večernjaka Stjepan Blažević, - a u kojem su bili još i voditelj Plodova zemlje Vlatko Grgurić, predsjednik Zbora agrarnih novinara Martin Vuković, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac, ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat te glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Miroslav Kuskunović - odlučiti jesu li bolja gospodarstva s dugogodišnjom tradicijom, ili ona velikih proizvođača, ili pak gospodarstva mladih poljoprivrednika...

"Ne pamtimo ovoliki interes za tematiku poljoprivrede", rekao je glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić potkrijepivši te riječi brojčanim pokazateljima - serijal tekstova o OPG-ovima na webu Večernjaka čitalo je više od pola milijuna ljudi, piše Poslovni dnevnik.

Iz kategorije: Vijesti