Datum objave: 31. Kolovoz 2015

Uoči početka školske godine obnavlja se cestovna signalizacija na pješačkim prijelazima

Šibenik News
Šibenik News

 

Uoči početka školske godine 2015/16, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, bit će obnovljena horizontalna signalizacija na pješačkim prijelazima u blizini škola, kao i oznaka „ X ŠKOLA X“.

Radovi će biti izvedeni na nerazvrstanim cestama u neposrednoj blizini osnovnih škola: „Petar Krešimir IV“ u Ul. Bana Ivana Mažuranića, „Vidici“ u Ulici VIII dalmatinske udarne brigade i „Jurja Dalmatinca“ u Ul. Stipe Ninića i Ul.Primorske čete.

Na cestama koje je Grad preuzeo na upravljanje od strane Hrvatkih cesta i Županijske uprave za ceste, ulicama: Bribirskih knezova, Vladimira Nazora, Kralja Zvonimira, Stjepana Radića, Velimira Škorpika, kao i prilazne ceste školama na Metrizama, u Zatonu, Dubravi, Danilu , Perkoviću, Brodarici, također će biti obnovljena signalizacija.

Vertikalna signalizacija, odnosno dvije table “ŠKOLA” dim 135x90, bit će postavljene u Dubravi, odnosno Područnoj školi OŠ „Petra Krešimira”.

Radove će izvesti „Signalizacija d.o.o.” Zagreb s kojom Grad Šibenik ima sklopljen ugovor za održavanje prometne signalizacije.

Inače, prema podacima iz lipnja 2015.g., prvi razred, ove godine u Šibeniku , pohađat će 452 djece, što je 68 djece više nego prošle godine. Točan broj upisanih po školama znat ćemo 1. rujna 2015. do kada bi ravnatelji trebali dostaviti konačne brojke.
 

Iz kategorije: Vijesti