Datum objave: 24. Kolovoz 2015

U Šibeniku uhićen bivši vojni policajac osuđen za ratne zločine u Lori

Šibenik News
Šibenik News

 

Emilio Bungur, bivši vojni policajac pravomoćno osuđen za ratni zločin u slučaju Lora 1, uhićen je prije 2 dana u Šibeniku, potvrdila nam je njegova supruga Jagoda Bungur, prenosimo s portala Index.

"Omogućeno mu je da mi se javi, kratko smo se vidjeli. Pitala sam što će sada biti s njim i kakva je procedura, ali nisu mi ništa kazali. Od tada pa sve do sad ja ne znam kakva je njegova sudbina", kazala nam je vidno potresena supruga Emilija Bungura.

Od šibenske policije kao i od Državnog odvjetništva u Splitu - odjela za ratne zločine nismo dobili službenu potvrdu da je Bungur uhićen.

Nestao je tijekom ponovljenog suđenja za Loru i sve do prije dva dana nije mu se ušlo u trag. Njegova supruga Jagoda vrlo je angažirana i želi dokazati da njezin suprug nema nikakve veze s onim što se događalo u Lori te tvrdi da je nevin i da je cijeli postupak namješten. Lora 1 je postala pravomoćna 2006. godine, a Bungura čeka i suđenje za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u slučaju Lora 2. I dalje je nedostupan Tomislav Dujić, zapovjednik vojno-istražnog centra Lora, koji je pravomoćno osuđen za ratni zločin nad civilima na 8 godina zatvora, a i njega također čeka suđenje za Loru 2. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: