Datum objave: 14. Kolovoz 2015

Zbog prijave za nesnosnu buku kažnjeno 20 -tak ugostiteljskih objekata na šibenskom području

Diana Ferić
Diana Ferić

Buka koju stvara preglasna glazba iz nekih ugostiteljskih objekata, posebno nepotrebno „nabrijani“ basovi, postaje u nekim turističkim mjestima problem koji smeta i mještane i turiste tijekom dana i u kasnim noćnim satima. Neki kafići imaju glazbene programe na otvorenom, usred naselja što mnoge iritira i "terorizira". Dobar primjer je glazba iz jednog ugostiteljskog objekta na plaži u Resortu Solaris zbog koje mira nemaju na Brodarici i na Krapnju.

„ Ne žele svi zabavu tipa partijanja na Zrću, a neke su se destinacije u to pretvorile. Kažu neki da je to dio turizma i da to u ljetnim mjesecima treba tolerirati i na to se naviknuti, ali to naprosto nije točno. Ja sam došao s obitelji na Brodaricu kao u malo mirno turističko mjesto, kakvim su mi ga predstavili i za to sam tu lokaciju i odabrao i ta me buka smeta“, kazao nam je slovački turist Jan Klobocky.

Takvih je primjera u Vodicama, Pirovcu i Šibeniku prema prijavama koje je od građana dobila sanitarna inspekcija. „Od 1. lipnja do 11.kolovoza sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja u Ispostavi Šibenik proveli su 21 nadzor po predstavkama građana na području Šibenika, Pirovca i Vodica. U provedenim nadzorima utvrđeno je kršenje odredbi Zakona o zaštiti od buke te je doneseno 11 upravnih mjera ( rješenja) i izrečeno i naplaćeno 10 kazni na mjestu počinjenja prekršaja.

S druge strane, sanitarni inspektori su u istom razdoblju proveli 58 redovnih nadzora vezano za ispunjavanje uvjeta za zaštitu od buke i prema njihovom izvješću ispada da buka nigdje nije problem. Naime u svih 58 slučajeva izdali su rješenja da su provedene mjere za zaštitu od buke u ugostiteljskim objektima sukladno Zakonu o zaštiti od buke.
 

Iz kategorije: Vijesti