Datum objave: 13. Kolovoz 2015

U Narančastoj zgradi održan okrugli stol na temu „Što želimo za mlade?“

Šibenik News
Šibenik News

 

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih u prostoru poludnevnog boravka u „narančastoj zgradi“ u Šibeniku, Udruga mladih „Mladi u EU“ i Šibenska udruga mladih jučer su organizirale okrugli stol na temu „Što želimo za mlade?“.


Uz organizatore, predstavnike udruga „Mladi u EU“ i Š.U.M na okruglom stolu su nazočili i predstavnici Grada Šibenika: zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer i Azra Skorić, voditeljica projekta Lokalni program za mlade grada Šibenika te mladi sa područja grada.
Zvonimira Bralić, predstavnica Š.U.M.-a zahvalila se okupljenima na dolasku i interesu za problematiku mladih, te se osvrnula na rezultate istraživanja potreba mladih u okviru „Lokalnog programa za mlade grada Šibenika“ na kojem zajedno sa Gradom Šibenikom surađuju obje udruge. Martin Mrša, predstavnik udruge „Mladi u EU“ koja je nositelj na projektu Klub mladih „ENTER“, naveo je programe i projekte koje Udruga provodi za mlade.
Nikica Penđer i Azra Skorić pohvalili su suradnju nazočnih udruga s Gradom Šibenikom ostvarenu kroz projekt „Lokalni program za mlade grada Šibenika“ .
Sudionici okruglog stola iznijeli su razmišljanja i ideje s kojima se može utjecati na adekvatno odgovaranje na potrebe mladih, a na koncu su pogledati i kratki film: 'Mreže mladih Hrvatske na temu govora mržnje'.


Okrugli stol je jedna od brojnih aktivnosti koju u sklopu jednogodišnjeg projekta Klub mladih „ENTER” provodi Udruga „Mladi u EU” u suradnji sa Šibenskom udrugom mladih, a kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Iz kategorije: Vijesti