Datum objave: 06. Kolovoz 2015

Policija priopćila:NaThompsonovom koncertu sinoć u Kninu 90 000 ljudi i 10 prekršaja

Diana Ferić
Diana Ferić

Bez većeg broja izgreda, prema onomu što je jutros priopćila policija, protekao je sinoćnji koncert Marka Perkovića Thompsona u Kninu, na nogometnom igralištu „Dinare“ na kojem se, objavila je policija, okupilo 90 000 ljudi.

"Četiri prekršaja odnose se na kršenje zakona o javnom redu tako što je u jednom slučaju zabilježena prodaja zastave neprikladnog sadržaja, a u drugom se radilo o fizičkom sukobu. U ostala dva slučaja zabilježeno je omalovažavanje policijskih službenika. Dva prekršaja odnose se na kršenje zakona o javnom okupljanju tako što je zabilježeno odijevanje neprikladnim sadržajem, u jednom slučaju je bila zastava, a u drugom kapa“, kazala glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor.

Unatoč očekivanjima organizatora, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije se pojavila na koncertu koji je nastavljen iza ponoći.

Na početku koncerta, koji je otvoren bakljadom, mogli su se čuti uzvici "za dom spremni".Okupljenima se obratio predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški koji je oštro kritizirao aktualnu vlast."Oni koji se nisu borili u Domovinskom ratu nisu imali hrabrosti obratiti se domoljubima u Kninu na svečanosti 20. obljetnice Oluje", rekao je Glogoški.

Dodao je kako je nelogično da u Sabor i vladu ulaze oni koji nisu željeli Hrvatsku i istaknuo da je potrebno mijenjati zakone kako se to ubuduće ne bi događalo, prenosimo s tportala.

Koncert, koji se na dan obilježavanja "Oluje" tradicionalno održavao u Čavoglavama, ove je godine prvi put priređen u Kninu, gdje je u srijedu održana središnja proslava 20. obljetnice "Oluje", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja.

Policija je priopćila da je jučer tijekom dana na službenoj proslavi Vojno redarstvene operacije „Oluja“ i Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i branitelja u Kninu bilo 25 000 posjetitelja.

Iz kategorije: Vijesti