Sidebar Menu

Datum objave: 29. Srpanj 2015

Dario Mikulandra nakon prijave za pronevjeru ostaje bez članstva u Kulturnom vijeću?

Šibenik News
Šibenik News


Dario Mikulandra, kojeg je policija osumnjičila za pronevjeru oko 18 000 eura u poslovnici Zagrebačke banke koju je donedavno vodio podnio ostavku na mjesto predsjednika Kulturnog vijeća Grada Šibenika, doznajemo u gradskoj upravi, a o tomu hoće li ostati njegovim članom odlučit će Društvo za očuvanje kulturne baštine "Juraj Dalmatinac" koje ga je predložilo u to vijeće. "Kulturno vijeće je sastavljeno od predstavnika kulturnih ustanova, a oni predsjednika biraju između sebe. Sjednicu Kulturnog vijeća sazvala je pročelnica resornog odjela, a održat će se u četvrtak, 30. srpnja 2015. Članovi Kulturnog vijeća su samostalni u svojim odlukama te predsjednika biraju tajnim glasovanje", priopćili su nam iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika. Nikola Grubić, ppredsjednik Društva Juraj Dalmatinac nam je danas izjavio da će se zbog Daria Mikulandre sastati Malo vijeće i odlučiti što će napraviti, ali da se može očekivati da će ga povući iz Kulturnog vijeća s obzirom na okolnosti.

Vijest da je Dario Mikulandra, predsjednik Kulturnog vijeća, voditelj manifestacije "Otvorimo vrata od Božića" i katolički intelektualac zapravo bankarski službenik koji je zlouporabio svoju poziciju i s računa jednog klijenta, falsificirajući njegov potpis, ukrao novac s njegovog računa naišao je na osudu i čuđenje u šibenskoj javnosti, prvenstveno zbog toga njegovog backgrounda i čestog moraliziranja u javnosti. Najpoznatiji je po tomu da je lani, iako je bio uzvanik, demonstrativno s obitelji napustio svečanost otvaranja MDF -a jer je u predstavi muškarac bio odjeven u žensko i po njemu se nemoralno ponašao na sceni. S obzirom na stalno pozivanje na obiteljske vrijednosti katolički moral to što se upustio u krađu tuđeg novca ima još veću težinu. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam