Datum objave: 07. Srpanj 2015

Jaka glazbena imena, meditativna glazba i joga na ovogdišnjem OFF Festivalu u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Off Festival Blues & Jazz Šibenik, puni je naziv opuštene i izvrsne glazbene manifestacije koja se u Šibeniku održava od 2007. godine, a ove godine line-up opet oduševljava stranim i domaćim imenima jazza i bluesa poput zvijezda festivala Rosenberg Trio i Rambo Amadeusa, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare.
U središtu gradske jezgre, pored samostana svetog Frane, svake godine nastupaju izvrsni izvođači koji nikad ne razočaraju publiku i uvijek uspiju proširiti ugodnu i intimnu atmosferu. U četvrtak 16. srpnja festival otvara Borna Šercar's Jazziana Croatica i Mostar Sevdah Reunion, dok u petak 17.7. sviraju Matija Dedić & Šimun Matišić te dugo očekivani Rosenberg Trio. Posljednji dan Festivala, 18. srpnja, nastupat će Marko Ramljak Band i Rambo Amadeus.
Ispred caffe bar Domalda 15.7., dan prije prve večeri Festivala, svirat će zagrebačko-šibenska mlada blues skupina Colours of Blue koja će zagrijati publiku naredna tri dana događanja.
"Off Festival odiše atmosferom ovog grada, onim što je u Šibeniku posebno. Postao je tradicijom koju treba održati.Ipak, najljepše mi je vidjeti ujedinjenost svih ljudi, ponajprije organizatora, koji su odlučni da se festival nastavi i svako ljeto u Šibenik dovedu još dobre glazbe. Nadam se da se vidimo i za još deset godina!",-rekao je Marko Ramljak, uspješni šibenski violinist koji je surađivao s velikim imenima jazza poput Vlatka Stefanovskog te nakon devet godina ponovno nastupa na Off Festivalu. Na njemu će predstaviti svoj treći samostalni album.
Ove godine, uz glazbeni program koji traje tri večeri, organizirano je i besplatno vježbanje joge od 15. srpnja do završetka Festivala. Ideja je da satovi joge budu ležerni, bezbrižni i zanimljivi za sve zainteresirane, a održavat će se popodne u dvorani škole Faust Vrančić te navečer u Tehničkoj školi pod vodstvom petero instruktora. Navečer, 15. srpnja u sklopu programa joge ispred kafića Vino&Ino nastupat će i slovenska glazbena skupina Shamballa koja izvodi meditativnu glazbu.
Festivalske ulaznice za sve tri večeri prodaju se po cijeni od 210 kuna, a dnevne, odnosno noćne, za 90 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u caffe baru Bono i Domald ili na štandu nasuprot šibenskog kazališta ujutro od 10 do 13 i navečer od 19 do 21 sat.  

Napisala i snimila Sara Pauk

Iz kategorije: Vijesti