Datum objave: 06. Srpanj 2015

Kulušić:Dat ću Klarinu zapisnike sa svih naših sjednica, kad ne može uživati u onima SDP-a

Diana Ferić
Diana Ferić

„Ne krijem da smo na posljednjoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ –a razgovarali o tome da vodimo računa kada ćemo i zašto na svečanosti u jedinicama lokalne samouprave u kojima je HDZ na vlasti pozivati državne dužnosnike i kako ih ne bi trebalo za svaku sitnicu kako im ne bismo dali priliku da kroz to promiču vladajuću koaliciju jer riječ j o projektima koje su financirali građani, bilo Hrvatske ili Europske unije. To je bio stranački razgovor u kojem smo analizirali naše stranačke interese. Jasno je da je, neslužbena kampanja u tijeku i da moramo biti u svemu oprezni.  Uostalom, kada ministri dolaze u obilazak ne pozivaju saborske zasupnik oporbe.Nije to bio nikakav moj naputak niti naređenje. O tomu nismo glasovali, a najmanje je točno da se dr. Željko Burić tomu usprotivio kako to želi prikazati Ivan Klarin“, izjavio nam je danas telefonski Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ –a kojeg je Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP –a prozvao da je zabranio lokalnim dužnosnicima HDZ –a da na svečanosti otvorenja projekata koji su financirani iz državnog proračuna zovu ministre, a kamo li premijera Milanovića. Klarin je danas potvrdio da je to što tvrdi vidio zapisniku sa sjednice što znači da u DZ –u postoje krtice koje su mu proturile zapisnik.

 

Ante Kulušić kaže da zna da je Klarin imao u rukama taj zapisnik, ali da ga to uopćene ne zabrinjava, a nije želio komentirati ni očite „krtice“ u vlastitim redovima.
„Ako treba dat ću kolegi Klarinu uvid i u zapisnike svih naših narednih sjednica. Neka gleda i neka vidi kako se to radi, kada već ne može uživati u zapisnicima s gradskog i županijskog odbora svoje stranke na kojima se međusobno napadaju i jedan drugog ne uvažavaju“, ističe Kulušić.

 

Komentirao je da je Klarina na današnji istup motiviralo jjedino to da velevažno priopći ko je imao uvid u zapisnik sa sjednice Predsjedništva HDZ–a, ali da ga zapravo „boli“ analiza izbornih rezultata SDP –a u 9. izbornoj jedinici i to na lokalnim izborima, dvama izborima za EU parlament i na predsjedničkim izborima za koje je on bio koordinator, a SDP je sve te izbore izgubio.
 

Iz kategorije: Vijesti