Datum objave: 06. Srpanj 2015

TURISTIČKI PROMET:Na širem području pad, u užem dijelu Šibenika porast noćenja za 68 posto!

Diana Ferić
Diana Ferić

Pad broja turista za 5 posto u lipnju ov godine, u odnosu na isto lanjsko razdoblje,bilježi područje Grada Šibenik koje pokriva Turitička zajednica Šibenika, ali istodobno je u užem dijelu+ broj turističkih noćenja porastao za 68 postu u lipnju ove godine, a u prvih šest mjeseci za 31 posto.

„Hoteli bilježe najveći pad, dok hosteli i privatni iznajmljivači bilježe izvrsne rezultate u lipnju kao i ukupno u prvih šest mjeseci. Posebice me raduje činjenica što uže područje grada bilježi se bolje rezultate, a tzv. privatni, odnosno obiteljski smještaj bilježi rast od 19 posto .“, kazao je direktor Ureda Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Rezultati za lipanj 2015. kazuju kako je ostvareno ukupno 156.945 noćenja u odnosu na lanjskih 164.990. Hoteli i hosteli zabilježili u oko 69. 000 noćenja u odnosu na lanjskih 74.848 noćenja ili 8 posto manje. Izuzetak je hotel Vrata Krke u kojem je broj noćenja povećan za 22 posto. Najviši minus i to od 8% posto zabilježen je u hotelima Solaris. Zakazali u i kampovi s 8 posto manje noćenja nego lani.

„Bez obzira na brojke, optimističan sam; štoviše, brojke prate našu priču o inovativnom turizmu koju smo pokrenuli i koja će iz godine u godinu mijenjati turističku sliku grada. Sve će više turista, u potrazi za otkrivanjem ljepota Šibenika i inovativnog doživljaja turizma, posjećivati samo središte grada. Moramo biti svjesni činjenice da moderan turist, osim plaže i sunčanja, traži i nešto više, a tu Šibenik ima itekako što za ponuditi . Što se pak samih brojki tiče i tu sam optimističan, „špica“ sezone je pred nama, a otvoren je nedavno i Hotel Life Palace, pred nama je otvorenje hotelskog kompleksa D-Resort, a kada tome pridodamo najavu gradnje nova dva hotela u središtu grada i ono što će nam otok Obonjan donijeti, mogu kazati kako Šibeniku tek slijedi puni turistički procvat.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti