Datum objave: 06. Srpanj 2015

Klarin:Kulušić je zabranio HDZ -ovim dužnosnicima da na svečanosti pozivaju predstavnike Vlade

Diana Ferić
Diana Ferić

Ante Kulušić, predsjednik Županijskog odbora HDZ –a je na posljednjoj sjednici Predsjedništva izdao naputak svim HDZ – ovim lokalnim dužnosnicima da ne smiju na otvaranje projekata koji se financiraju novcem iz državnog proračuna ili EU fondova pozivati ministre, a pogotovu ne premijera Milanovića, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP –a Šibenik i saborski zastupnik apostrofirajući da je samo Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika to odbio provesti. „ Imao sam u rukama zapisnik s te sjednice Predsjedništva i uvjerio se da je takav naputak donesen. To je, oprostite mi na grubom izrazu, sramotno. Legitimna državna vlast se mora poštovati i ona radi u interesu svih građana. Poručujem Anti Kulušiću i Goranu pauku da takve odluke mogu donositi na sastanku svog kućnog savjeta i da Županija nije njihova privatna prćija“, istaknuo je Klarin.

Kazao je kako je konferenciju za novinare sazvao kako bi javnost upoznao s iznosom novca koji je Vlada od 2012. godine , bilo kroz državni proračun ili EU fondove uložila u Šibensko – kninsku županiju. Riječ je o ukupno milijardu i 100 milijuna kuna. Davati takve informacije javnosti mu je, naglasio je, dužnost kao saborskom zastupniku čime s ogradio da se slučajno ne bi pomislilo da to radi radi promidžbe SDP –a i aktualne vlade.

Po podacima koje je iznio ministarstvo kulture uložilo je 25 milijuna kuna;ministarstvo regionalnog razvoja je kroz IPA komponente, zaštitu okoliša i kohezijske fondove izdvojilo 38 milijuna eura ; ministarstvo zdravlja uz redovne programe dodatnih 3 milijuna kuna; ministarstvo rada i mirovinskog sustava za zapošljavanje mladih dalo je 11,3 milijuna kuna, a ministarstvo zaštite okoliša za projekt Puljane u NP Krka 20 milijuna kuna te 4 milijuna kuna u prezentacijski centar NP Kornati u Vruljama. Za gat Vrulje za prihvat kruzera ministarstvo mora je osiguralo 70 milijuna kuna.

Klarin je naveo i da se ulaganja nastavljaju, a kao tri najveća aktualna programa istaknuo je zaobilaznicu u Gradu Vodice, Operativni program „Konkurentnost i kohezija i Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ kroz koji grad Knin i ostale jedinice lokalne samouprave na kninskom području dobivaju 900 milijuna kuna je Projekt druge faze CO Bikarac kojemu je Ministarstvo zaštite okoliša dodijelilo 110 milijuna kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti