Datum objave: 01. Srpanj 2015

Urbani centar:Radionica o kreativnom studiju i kako se probiti na inozemno tržište

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvrta, posljednja motivacijska radionica u sklopu projekta Urbani inkubator 2.0., koji provodi Grad Šibenik o temi „Kako voditi kreativni studio u Hrvatskoj“ održat će se danas u 18:00 sati, u prostoru Urbanog centra na Starom pazaru, na adresi Ulica Kralja Zvonimira 7A u Šibeniku.

Predavači su braća Veljko i Milivoj Popović iz Splita, vlasnici kreativnog studija Lemonade3dL koji ima sjedište u Splitu i Londonu, s osnovnom djelatnošću izrade 2d/3d računalne grafike za TV, film, video i print. Studio je 2001. započeo kao game development studio. Godine 2005. specijalizirali su se za izradu 2d/3d računalne grafike, da bi 2008. izradili svoj prvi kratki animirani film.
Motivacijska radionica je besplatna i otvorena za sve zainteresirane sudionike. Kroz program motivacijske radionice svi zainteresirani kreativni pojedinci imat će priliku nešto više čuti i naučiti o tomu kako voditi kreativni studio u Hrvatskoj, kako se pritom financirati te probiti na strano tržište. Veljko i Milivoj Popović pričat će o networkingu, festivalima animiranog filma, samopromociji te case studyju - produkcijskom procesu izrade kratkog animiranog filma.

Radovi članova studija nagrađeni su sa preko 50 međunarodnih nagrada, uključujući OSCAR qualifying ANIMATED EYE award na Aspen shortsfest u Coloradu USA te FIPRESCI international film critiques society award u ANNECY međunarodnom festivalu za animirani film u Francuskoj (najveći festival za animirani film na svijetu).
Radovi studija objavljivani su u brojnim publikacijama uključujući EXPOSE 8, EXPOSE 9, EXOPSE 11, ANIMATION REPORTER MAGAZINE, HDRI 3D MAGAZINE te su se koristili kao promotivni materijali za računalne programe firmi NEWTEK, AUTODESK, PIXOLOGIC... Članovi studija sudjelovali su na brojnim međunarodnim konferencijama , festivalima i okruglim stolovima kao što su CGsociety MUDBOX CHALLENGE, Cine-City film festival-UK, Tabor film festival-Croatia, Balkanima film festival-Serbia, Tofuzi film festival- Georgia, AncaFest-Slovakia, Fette du animation- Paris France, Kroatien Kreative- Germany, IFCC- Croatia, Animafest Zagreb...
Lemonade3d je sklopio partnerstvo sa kreativnom agencijom CNK solutions u Londonu te s njima tvori Bonsai Tiger studio.


Poziv, program i prijave na događanje nalaze se na: http://www.ucsibenik.hr/?dogadanja=lemonade3d-kako-voditi-kreativni-studio-u-hrvatskoj&id=20 .
 

Iz kategorije: Vijesti