Datum objave: 24. Lipanj 2015

Lađari iz Bjelovara kreću iz Skradina u "Jadransku pustolovinu" do Korčule

Diana Ferić
Diana Ferić

Lađari, članovi bjelovarske udruge Argo koji od 2007. godine sudjeluju na Maratonu lađa na Neretvi kreću sutra iz Skradina u Jadransku pustolovinu, u sklopu priprema za ovogodišnje natjecanje na Neretvi. Njih desetorica prijeći će svojom lađom na vesla 200 kilometara o Skradina do Korčule u naredna tri dana, a na Korčuli će sudjelovati na Lađarskoj regati Kneža - Korčula. Na toj avanturi pridružit će im se kolege iz drugih lađarskih udruga, a želja im je promovirati prijateljstvo sjevera i juga Hrvatske. Sve vrijeme pratit će ih i brod s desetak ljudi u logistici, kako doznajemo od Tomislava Smrčeka, predsjednika udruge Argo.

Na svom putovanju zaustavljat će se u turističkim mjestima koji su im usput, a spremni su i za zainteresirane turiste i djecu organizirati ture u lađi u turističko promidžbene svrhe.

Ekipa Argo -a preveslala je do sada i kanal La Manche, a sudjelovali su i u projektu " Tragom pradjedova - lađom preko Jadrana" 2010. godine kada su veslali od Metkovića do Termolija u Italiji.  

Iz kategorije: Vijesti