Sidebar Menu

Datum objave: 15. Lipanj 2015

Grad dobio pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu bivšeg Partizana

Šibenik News
Šibenik News

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio je Gradu Šibeniku bespovratnih 524.045,00 kuna za obnovu dvorane Miminac. Prilikom evaluacije i ocjenjivanja, ovaj šibenski projekt je zauzeo visoko 18 mjesto od njih 485 prijavljenih iz cijele Hrvatske, odnosno njih 204 kojima je odobreno sufinanciranje.

„U gradskom proračunu je sve manje izvornih prihoda, dijelom i zbog porezne reforme Vlade RH koja nam je potezom pera iz ruku 'izbila' desetak milijuna kuna. Kako na sportskoj dvorani Miminac, odnosno bivšem Partizanu, krov prokišnjava, prozori su puni propuha i u dvorani je zimi hladno, odlučili smo na nju preslikati model obnove Baldekina – i uspjeli. Napravili smo potrebitu dokumentaciju, prijavili je početkom godine na natječaj i upravo vidjeli na web stranicama Fonda da smo bespovratno dobili 524.045 kuna, što je trećina vrijednosti procijenjene ukupne investicije od 1.641.200 kuna, u koju ulazi i rekonstrukcija svlačionica i sanitarnih čvorova u prizemlju dvorane Miminac. Obnova počinje sljedeće godine, kada u gradskom proračunu osiguramo ostatak potrebitih sredstava.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Grad Šibenik svoje projekte nastoji financirati na način da na svaku kunu koju uloži iz proračuna pokuša dodati još koju kunu iz hrvatskih ili europskih fondova. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svake godine raspisuje puno natječaja, te gradovima i općinama stoji na raspolaganju i dosta sredstava.

„Do sada smo koristili Fond za modernizaciju javne rasvjete za što smo dobili nepovratno 40 posto cijele dvomilijunske investicije, zatim 1,4 milijuna kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin koja je dobila novu fasadu, krov i prozore, a u tijeku je sanacija stropa i u konačnici postavljanje vrhunskog parketa. Također, putem Fonda smo građanima osigurali 50 posto investicije u zamjenu fasada na obiteljskim kućama i implementaciju sustava obnovljivih izvora energije.“, pojašnjava Mileta.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam