Datum objave: 13. Lipanj 2015

REBEKA je nakon operacije u SAD -u dobro i uspješno se oporavlja

Šibenik News
Šibenik News

 

Rebeka je s intezivne njege prebačena na odjel neurokirurgije i dobro se osjeća, bila je kratka Vesna Radić, majka 16-godišnje Primoštenke, u javljanju iz Pittsburgha svojim Primoštencima piše Slobodna Dalmacija.

- Ne zato što nije imala što reći, već stoga jer je veza na viberu često pucala - kazuje nam Maja Zorica, koja je sa skupinom mladih Primoštenaca pokrenula veliku humanitarnu akciju “Život nema cijenu”.

- Nismo puno pričali, ali osjetila sam u njezinom glasu ogromnu dozu olakšanja što je teški, osmosatni operacijski zahvat, prošao u najboljem redu - priča nadalje Maja Zorica i dodaje:

Rebeku boli glava, rekla mi je Vesna, što je sasvim uobičajeno nakon takvog složenog i riskantnog zahvata. Ali, ona i suprug Denis već su razgovarali sa svojom kćeri.

Mlada Primoštenka je operirana u četvrtak na UPMC University of Pittsburgh Medical Center – Global care u Pittsburghu. Operirao ju je tim predvođen dvojicom vrhunskih kirurga.

Djevojci, koja je tijekom proteklih mjesec dana ujedinila cijelu Hrvatsku u velikoj humanitarnoj akciji “Život nema cijenu”, liječnici su odstranili koštani tumor na bazi lubanje.

- I američki liječnici su zadovoljni provedenim operativnim zahvatom, no više detalja i konačnu potvrdu o tome je li operacija u potpunosti uspjela, znat ćemo nakon 12 dana predviđenih za oporavak. A mi svi jedva čekamo povratak naše junakinje - kazuje nam Maja Zorica. 

Iz kategorije: Vijesti