Datum objave: 29. Svibanj 2015

Branitelji iz Šibenika sinoć, nakon intervencije policije, krenuli podržati suborce na Markovom trgu

Diana Ferić
Diana Ferić

Skupina invalida domovinskog rata i drugih branitelja već je sinoć otišla u Zagreb kako bi pružila potporu svojim kolegama koji su noć proveli u crkvi svetog Marka nakon što im nije dopušteno da nastave prosvjed na Markovom trgu, što ne dopuštaju pozitivni propisi.  Policija je intervenirala jer je od 22 sata do 8 sati ujutro zabranjeno prosvjedovati na toj lokaciji.  Šibenčani su  u Zagreb otišli kombijem i osobnim automobilila, kako nam je jutros potvrdio  Mladenko Spahija, predsjednik županijske HVIDRA –e. Priključili su se prosvjednicima u Savskoj, zajedno s braniteljima iz drugih dijelova Hrvatske.. Situacija u Savskoj jutros je mirna, ali branitelji tamo pomno prate razvoj situacije na Markovu trgu. Jučer su dvaput blokirali Savsku, postavili plinske boce, koje su uklonjene i promet se normalizirao.
„ Za sada ne znam hoće li biti masovnije, organiziranog odlaska naših članova u Zagreb. Sve ovisi o razvoju situacije“, kazao nam je Spahija.

HTV javlja da su branitelji koji su proveli noć u crkvi svetog Marka potreseni, umorni i da im je bilo hladno. Vođa branitelja Đuro Glogoški rekao je da u 8 sati neće izići iz crkve jer ne vjeruju nikome, ostaju u crkvi do daljnjega., no neki su branitelji izišli pojedinačno.
 

Iz kategorije: Vijesti