Datum objave: 14. Svibanj 2015

Pogledajte tko će sve sjediti u vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti nakon prošlomjesečnih izbora

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon provedenih izbora za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području Grada Šibenika, održanih u nedjelju 26. travnja., u tijeku je konstituiranje novoizabranog vodstva za ukupno 29 mjesnih odbora i 16 gradskih četvrti.

„Jučer je konstituirano Vijeće Gradske četvrti Šubićevac s ukupno 9 članova, te je za predsjednika jednoglasno izabran Stipica Protega, nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice. Idući tjedan, a do kraja mjeseca, izvršit će se konstituiranje svih gradskih četvrti i mjesnih odbora.“, kazala je tajnica Grada Šibenika Diana Dulibić.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Šibenika objavilo je konačne rezultate izbora za predstavnike Vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora. Rezultati su dostupni OVDJE

Prve konstituirajuće sjednice saziva gradonačelnik ili osoba koju on ovlasti u roku od 30 dana od dana objave rezultata izbora. Do izbora predsjednika konstituirajućoj sjednici vijeća predsjeda prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova, a vijeće se smatra konstituiranim izborom predsjednika vijeća na prvoj sjednici na kojoj je nazočna većina svih članova vijeća. Nova vijeća imaju najmanje pet i najviše devet članova, ovisno o broju birača koji prebivaju na području mjesnog odbora ili gradske četvrti.
 

Iz kategorije: Vijesti