Datum objave: 07. Svibanj 2015

Župan Pauk s izaslanstvom Hrvatske zajednice županija boravi u Irskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninski župan Goran Pauk boravi u Irskoj, u okviru službenog posjeta izaslanstva Hrvatske zajednice županija. Peteročlano izaslanstvo Hrvatske zajednice županija, na čelu s predsjednikom Zajednice Tomislavom Tolušićem, sutra će se sastati s predstavnicima Ministarstva reforme u Dublinu.

Cilj trodnevnog posjeta Dublinu je upoznavanje s irskom praksom u funkcioniranju regionalne samouprave i teritorijalnim ustrojem, te gospodarskim mogućnostima koje pruža Irska.

Osim što su Irska i Hrvatska slične po veličini i broju stanovnika Irska može poslužiti kao odličan primjer zemlje koja je provedenim strukturnim reformama, poglavito reformom lokalne samouprave uspjela postići gospodarski rast, unatoč krizi koja trese ostatak Europe.

Izaslanstvo Hrvatske zajednice županija s predstavnicima irskog Ministarstva reforme razmijeniti će iskustva o jačanju regionalnog razvoja, brendiranju zemlje i razvoju koji je utemeljen na znanju, tehnološkom razvoju i inovacijama.

Nakon sastanka u Ministarstvu reforme, župani će posjetiti Europski dom u Dublinu u kojem se, u sklopu proslave Dana Europe, održava manifestacija „A taste of Europe“. Planiran je i posjet veleposlanstvu Republike Hrvatske u Dublinu.
 

Iz kategorije: Vijesti