Sidebar Menu

Datum objave: 05. Svi 2015

Troje šibenskih srednjoškolaca osvojilo online kviz o Drugom svjetskom ratu

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Prva tri mjesta na 1. online kvizu o Drugom svjetskom ratu koji je organizirao Hrvatski povijesni portal osvojili su šibenski srednjoškolci - 1. mjesto Luca Zaninović učenica 4. razreda šibenske gimnazije, drugo je Mateo Vodanović, a treći Kristijan Čapalija, obojica učenici drugog razreda elektrotehničkog usmjerenja u šibenskoj Tehničkoj školi. Sve troje imali su 100 postotnu točnost, a rangirali su se po vremenu u kojem su riješili test, a Luca je bila najbrža. "Zaista sam ponosan na njih. Nazvali su nas s tog portala i pitali hoćemo li se uključiti u kviz i učenici su to prihvatili. Pitanja su se odnosila na svjetsku i nacionalnu povijest od 1939. do 1945. godine", kazala nam je profesorica povijesti Irena Sačić, mentorica učenicima Tehničke škole dok je Luci Zaninović mentorica bila Jasminka Paić. Iz Šibensko - kninske županije sudjelovalo je 8 učenika.

Kviz je organiziran u povodu 70. godišnjicu pobjede nad fašizmom i proveden je pod nazivom "70 godina od pobjede". Organizatori kviza su Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Pobjednici po kategorijama će biti nagrađeni u sklopu proslave 70. godišnjice pobjede 9. svibnja 2015. u Zagrebu a provest će nekoliko dana u Kampu mira u Savudriji.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam