Datum objave: 04. Svibanj 2015

Što nakon što je Diana Vodanović optužila Matiju Bumbaka da ju je pokušao potkupiti

Diana Ferić
Diana Ferić

Diana Vodanović, još uvijek v.d. ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku danas je, kažu kolege koje su pratile njezinu konferenciju za novinare,  slavodobitno priopćila da nema šanse da ju se u dogledno vrijeme ukloni s te pozicije do koje je joj čini s jedino stalno i ne želi ne napustiti unatoč svim događanjima u proteklih gotovo pola godine koje joj ne idu u korist – zaratila je s većinom zaposlenika što je izazvalo sukobe u Školi zbog kojih su trpjeli i učenici, a nije prošla niti na nedavnom izboru za ravnatelja te škole. No očito ne želi odstupiti. Današnju je konferenciju za novinare sazvala kako bi priopćila da je Upravni sud u Splitu donio je privremenu mjeru po kojoj se nezakonitim smatra lanjsko rješenje inspektorata o zabrani njezinog imenovanja na mjesto ravnateljice što bi trebalo značiti da se sve „zaleđuje“ dok se to ne riješi i ona i dalje, bez obzira na to da je Školski odbor izabrao novog ravnatelja. Njoj dovoljno! Ostaje do daljnjega. „Nema potrebe da me Odbor u četvrtak imenuje za v.d. ravnateljicu, jer ja to već i jesam“, kazala je u vezi s najavama da će Ekonomska škola ponovno dobiti v. d. ravnatelja jer je zbog jedne žalbe inspekcija poništila izbor Igora Friedricha za ravnatelja te škole.

 

Za probleme u toj školi optužila je nepotizam,: „Kaos u školi isprovocirali su sindikalni povjerenik i bivši v.d. ravnatelj Andrej Milošević, njegova sestra i profesorica u Ekonomskoj Vesna Pravdić, zatim njihova sestrična i tajnica škole Stanka Štrkalj te profesorica Jadranka Petković koja je u uskoj rodbinskoj vezi s jednom osobom iz Prosvjetne inspekcije“, ustvrdila je Vodanović.
Ovog puta je u priču uplela i šibensko – kninskog župana, a po reakcijama iz Županija čini se da je manipulirala činjenicama. Jednog od predstavnika Županije kao osnivača Matiju Bumbaka optužila je za korupciju, da joj je na posljednjoj sjednici ponudio izmišljeno mjesto u Ekonomskoj školi samo kako bi odustala od natjecanja za mjesto ravnatelja. Kazala je da je šibensko – kninski župan Goran Pauk zbog toga danas smijenio sva tri člana Školskog odbora. To se zaista i dogodilo, ali Novica Ljubičić, v.d. ravnatelja pročelnika Ureda župana nam je izjavio kako je da su razlozi posve drukčiji. „ Istina je da smo zamijenili sva tri predstavnika Županija, ali su razlozi drukčiji. Matija Bumbak je obavijestio Župana da odlazi na više od mjesec dana u Ameriku, a svjesni smo toga da bi u tom vremenu trebali riješiti situaciju u Ekonomskoj školi. Drugi član, Krešimir Bulat je sam zatražio da ga se razriješi te funkcije pa je Župan odlučio zamijeniti sve troje članova i na njihovo mjesto imenovati Jadranku Fržop, Lidiju Bralić i Sanju Slavicu Matešić. Idija Bralić je pravnica i jako nam je bitno da pomogne razriješiti ovaj problem. Ne znam što je Diana Vodanović kazala, ali to je jedina istina“, objašnjava Ljubić.

 

Netko će u tu koincidenciju zamjene članova Školskog odbora možda i povjerovati, ali ostaje činjenica da Županija kao osnivač, ne može sa sebe oprati krivicu zbog događanja koja mjesecima potresaju Ekonomsku školu zbog kojih pate oni zbog kojih ona postoji, a to su učenici što se sve vrijeme zaboravlja. Možda je i dobro to što ih je Vodanovićka i izravno uvela u priči i natjerala da se izjasne čiji su „njihovi vojnici“ u Školskom odboru.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3