Datum objave: 28. Travanj 2015

Navijači GKK Šibenik ozlijeđeni u sukobu sa zadarskim navijačima uoči košarkaške utakmice Zadar - Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Uoči današnje utakmice na Višnjiku između KK Zadar i KK Šibenik na Branimirovoj obali sukobile su se dvije skupine navijača. Prema informaciji iz PU zadarske do sukoba je došlo oko 15 sati na terasi kafića na Branimirovoj obali. Tučnjavu su izazvali domaći navijači, a policajci su se postavili kao živi zid između napaljenih momaka. Ozlijeđeno je nekoliko pripadnika šibenske navijačke skupine "Funcuti" te najmanje jedan policajac, kako javlja Zadarski.hr.

 

„Sjedili su na terasi kafića, bilo ih je dvadesetak. Sve je bilo u redu, dok je jedna manja grupica među njima nije počela izvikivati uvredljive poruke na račun Zadra i Zadrana. Ja sam odmah pozvao policiju prodosjećajući da bi moglo biti problema. Policijska patrola je bila u blizini i brzo došla te je ostala među šibenskim navijačima koji ih nisu ni opazili. No onda se iz Voštarnice iz smjera Bagatovog nebodera spustila grupa zadarskih navijača. Bilo ih je tridesetak, imali su marame preko lica, a u rukama su nosili sjekire, šipke, drvene letve i kamenje. Počeli su gađati navijače Šibenika svime što su nosili, a policija je, da bi spriječila sukob, ispalila nekoliko hitaca u zrak. Nastala je strka. Nekoliko navijača Šibenika dobilo je udarce kamenom u glavu, jedan je policajac zaradio kamen u glavu, a drugi u nogu. U taj čas je došla i interventna policija koja je stala između "zaračenih" skupina i tada su se zadarski navijači razbježali „, kazao nam je vlasnik kafića Ponte.
Prilikom povlačenja zadarski navijači su napravili štetu na četiri parkirana automobila, razbili su vjetrobranska stakla na vozilima zadarskih registarskih tablica i potrgali nekoliko retrovizora. Ispred Ponta se još vide tragovi sukoba, razbijeno staklo, čaše, boce i pepeljare iz lokala razasuti su po cijeloj cesti i nogostupu, a na kolniku je pobacano nekoliko komada drvenih polica kojim su bili naoružani zadarski navijači.

 

U povodu događaja iz zadarske policije uputili su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:
"Danas, oko 15 sati, na Obali kneza Branimira u Zadru, policija je spriječila sukob dviju navijačkih skupina.

Prema prvim informacijama, u kafiću na obali nalazilo se nekoliko desetaka navijača gostujućeg košarkaškog kluba iz Šibenika, koje je pokušala napasti grupa navijača iz Zadra.

Policijski službenici koji su se tamo zatekli i stali između suprotstavljenih strana, u jednom trenutku su, s ciljem odbijanja napada i zaštite života ljudi, ispalili više hitaca u zrak iz službenog oružja.

Nakon ovoga, napadači su se razbježali, a u tijeku je policijsko postupanje."
Policija je privela nekoliko navijača iz Šibenika, a potpuni izvještaj o samom događaju i ozlijeđenima očekuje se u večernjim satima. Inače, susret košarkaša Zadra i Šibenika počinje na Višnjiku u 19 sati.
 

Iz kategorije: Vijesti