Datum objave: 23. Travanj 2015

Ovu jesen novi vrtić na Jamnjaku otvara svoja vrata za tri grupe djece

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Put prema dovršetku novog dječjeg vrtića na Jamnjaku nastavlja se po planu današnjim zaključivanjem ugovora za 2. fazu njegova uređenja između Grada Šibenika i tvrtke Bučić gradnja d.o.o. „Vrtić Jamnjak će nakon dugo vremena biti prvi namjenski uređen vrtić u Šibeniku. Ovim ostvarujemo naše obećanje o otvaranju novih kapaciteta za naše najmlađe sugrađane te je ovo ujedno i prvi u nizu koraka u zadovoljavanju svih državnih standarda vezanih za predškolski odgoj,“ izjavio je gradonačelnik dr.Željko Burić nakon stavljanja potpisa na ugovor koji će najmlađim Šibenčanima osigurati moderno opremljenu zgradu za boravak, učenje, igru i druženje sa svojim vršnjacima.

Gradonačelnik je također podsjetio da se u dodatnom nastojanju postizanja najboljih standarda, zatvara i dotrajali vrtić u Varošu te da je Grad krenuo u proces formiranja dviju ustanova predškolskog odgoja čime će se zadovoljiti pravni okvir, ali i povećati kapaciteti. Djeca iz tog dijela grada, dodao je, polazit će novi vrtić na Jamnjaku.

„Radovi bi trebali trajati maksimalno 90 dana, tako da će, sukladno našem obećanju, u rujnu ove godine tri grupe djece ući unutra. Investicija uključuje i izgradnju igrališta s umjetnom travom koje do sada Gradski vrtići nisu imali ni na jednoj svojoj lokaciji, a samim time su se dječje mini-olimpijade ponekad morale odvijati na neadekvatnim lokacijama. Vjerujem da će se to sad promijeniti te da će ovaj teren ubuduće poslužiti za organizaciju budućih sportskih manifestacija za djecu“, naglasio je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Vrijednost ugovora iznosi 1.848.498,26 kn s PDV-om, a njime se tvrtka Bučić gradnja d.o.o. obvezala privesti kraju uređenje kompletnog interijera, kao i okoliša s nekoliko skupina dječjih sprava namijenjenim različitim dobnim razredima, od jaslica do predškolaraca. Nakon što završi radno vrijeme, jedan dio dječjih sprava u sklopu vrtića bit će dostupan za javno korištenje te parkirališna mjesta za automobile odgajatelja i roditelja. Grad Šibenik je već prošle godine financirao izvođenje radova u samom objektu (pregrade, instalacije) do opremanja vrtića u iznosu od 551.173,75 kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti