Datum objave: 22. Travanj 2015

Dan planeta Zemlje:Nacionalni park Krka uči danas svoje posjetitelje o recikliranju

Diana Ferić
Diana Ferić

Radionica recikliranja za posjetitelje Nacionalnog parka „Krka“ bit će organizirana danas na Skradinskom  buku u povodu Dana planeta Zemlje.

„Naglasak će biti stavljen na izradu predmeta i nakita od recikliranih materijala, poput novinskog papira, starih časopisa i korištenih najlonskih vrećica.Sudionici će također moći ispuniti „Knjigu obećanja Zemlji“, u kojoj će napisati svoje prijedloge kako ostaviti pozitivan trag na Zemlji i doprinijeti njenom očuvanju. Listovi će na Dan planeta Zemlje ukrašavati obližnje stablo, a potom biti pohranjeni u prvu „Knjigu obećanja Zemlji“, kaže Katja Zupan, voditeljica Ureda s javnošću JU NP Krka.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Nagli razvoj industrije doveo je do porasta potrebe za energijom, odnosno do pojačanog korištenja fosilnih goriva i otpuštanja velike količine otrovnih tvari u zemlju i zrak. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim generacijama.

 

 Napisala i snimila: Iva Prpić

Iz kategorije: Vijesti