Datum objave: 21. Travanj 2015

Šibensko - kninska županija surađuje sa Šleskim vojvodstvom i uči kako iskoristiti EU fondove

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastavlja se surdnja Šibensko – kninske županije i Šleskog vojvodstva u Poljskoj koja je uspostavljena 2014.godine. sklopu Europskog ekonomskog kongresa koji se održava u Katowicama, šibensko - kninski župan Goran Pauk sa svojim suradnicima sastao se danas s predstavnicima Šleskog vojvodstva s kojim je u listopadu 2014. godine potpisan Sporazum o uspostavljanju međusobne suradnje između dvije regije. To je prvi susret župana Gorana Pauka i Wojciecha Paweła Saluge, maršala Šleskog vojvodstva koji dužnost obnaša od 1. prosinca 2014. godine nakon sprovedenih izbora za lokalnu samoupravu koji su se u Poljskoj održali u studenom prošle godine.

Župan je maršalu Šleskog Vojvodstva prezentirao gospodarske, kulturne i turistčke potencijale naše županije, te se razgovaralo o nastavku daljnje suradnje između Šibensko-kninske županije i Šleskog Vojvodstva. Načelno je dogovoreno da se na jesen planira susret poljskih i naših gospodarstvenika u Šibensko-kninskoj županiji.


Na sastanku je bila i veleposlanica Republike Hrvatske u Poljskoj gospođa Andrea Bekić koja je isatknula dobru suradnju Republike Hrvatske i Republike Poljske, a posebice dobru suradnju Hrvatske zajednice županija i Saveza vojvodstva Republike Poljske.

Šlesko vojvodstvo prvenstveno je industrijska regija i poljski je lider u korištenju sredstava europskih fondova.

 

 

Iz kategorije: Vijesti