Datum objave: 20. Travanj 2015

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia sutra prolazi kraj NP Krka

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Tour of Croatia, međunarodna etapna biciklistička utrka kroz Lijepu našu, sutra u drugoj etapi prolazi pored Nacionalnog parka „Krka“. Prepoznavši potencijal ove manifestacije, u smislu promicanja prirodnih ljepota i aktivnog turizma, Javna ustanova NP „Krka“ postala je jedan od glavnih sponzora utrke.

„Tour of Croatia manifestacija je koja povezuje prirodne ljepote, sport i promociju turističkih destinacija u događaj koji će pratiti oko 15 milijuna gledatelja diljem Europe. Nacionalni park „Krka“ s velikim se entuzijazmom priključio utrci, ne samo kao dio etape duž čije granice će biciklisti proći, već i kao jedan od glavnih sponzora, kako bismo podržali zajedničko nastojanje da predstavimo sve epitete naše zemlje, njene prirodne ljepote, ali i različite aktivnosti koje također možemo ponuditi posjetiteljima. To je i zadaća Nacionalnog parka „Krka“, koji svoje prirodne i kulturne osobitosti uvijek nastoji upotpuniti novim sadržajima, bilo edukativnim ili sportskim, što je vrijednost koju dijelimo s ovom utrkom“, kazao je ravnatelj NP „Krka“, Krešimir Šakić.

Tour of Croatia pored Nacionalnog parka „Krka“ prolazi u drugoj etapi utrke koja iz Šibenika polazi 23. travnja. Ukupno dvadeset profesionalnih biciklističkih ekipa iz različitih zemalja svijeta pratit će milijunski auditorij, s obzirom na to da će utrku prenositi nekoliko inozemnih televizijskih kuća, između ostalih i Eurosport. Komentatori će prikaz sportskih uzbuđenja upotpuniti s informacijama i snimkama područja kojima utrka prolazi pa će se tako o Nacionalnom parku „Krka“ slušati i gledati u više od 54 zemlje svijeta u kojima se emitira program Eurosporta. Osim prepoznatljivosti na svjetskoj razini, projekt Tour od Croatia u trajno nam nasljeđe ostavlja ucrtanu biciklističku rutu koju možemo nastaviti koristiti, prezentirati i brendirati na način na koji to rade najpoznatije grand tour utrke poput Tour de France ili Giro d' Italia.

Iz NP Krka pozivaju sve stanovnike Šibenika i Šibensko-kninske županije da se pridruže ovom značajnom međunarodnom sportskom događaju te podrže sudionike utrke na samom startu i duž cijele etape kroz našu županiju.
 

Iz kategorije: Vijesti