Datum objave: 01. Travanj 2015

Ranko Ostojić:Normalno je da proslava 20. godina "Oluje" bude u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ipak je potvrđeno da u hrvatskoj vladi razmišljaju o  zagrebačkoj proslavi 20. obljetnice  vojno redarstvene akcije Oluja unatoč tomu što se do sada govorilo da će središnja proslava biti u Kninu za što se  Knin i priprema.

„Vojno-redarstvena akcija Oluja nije bila usmjerena samo na jedan grad, ona je bila hrvatska oslobodilačka akcija pa je sasvim logično da vojni mimohod za 20. obljetnicu bude u Zagrebu, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. No to, istaknuo je, ne isključuje svečanost u Kninu. Vjerujem da Zagreb kao glavni grad upravo i je pravo mjesto za obilježavanje 20 godina, ponavljam - to ne umanjuje onaj dio drugih aktivnosti koje su vezane uz sam Knin, naravno dizanje zastave u trenutku kada je ona i podignuta prije 20 godina na kninskoj tvrđavi“ izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Josipa Rimac, gradonačelnica Knina ističe kako se Knin kroz niz aktivnosti u koje spada i izgradnja spomenika dr. Franje Tuđmana priprema za središnju svečanost proslave Oluje u tom gradu te da će to za njih biti jedina proslava koju priznaju.

 

 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti