Datum objave: 26. Ožujak 2015

Presuda Paravinji zakazana za petak u 10 pred Županijskim sudom u Šibeniku

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Izricanje nepravomoćne presude Draganu Paravinji zakazano je za petak u 10 pred Županijskim sudom u Šibeniku. Radi se o ponovljenom sudskom postupku teškog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić.

Paravinja je i danas udaljen iz sudnice zbog lošeg ponašanja, točnije vrijeđanja suda pa nije prisustvovao većini dokaznog postupka.

Vinko Ljubičić, pravni zastupnik obitelji Bilić izjavio je: Paravinja ni ne mora nazočiti izricanju presude, a to, među ostalim, ovisi i o njegovom ponašanju. Njegovo današnje ponašanje mogu okvalificirati kao klasičnu opstrukciju rada suda.

U nastavku ponovljenog suđenja za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić danas je na ročištu prisustvovao i Dragan Paravinja, koji je odlukom suda zbog neprimjerenog ponašanja bio udaljen iz sudnice do okončanja istražnog postupka.

Suđenje je zatvoreno za javnost, no vjeruje se kako će mu biti predočeni svi dokazi koji su bili iznošeni tijekom postupka, nakon čega će Paravinja odlučiti hoće li iznositi obranu i na koji način. Zbog zdravstvenih problema zadnjih nekoliko mjeseci liječio se u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Novo ročište je zakazano i za sutra, prenosimo Slobodna Dalmacija

Iz kategorije: Vijesti