Datum objave: 21. Ožujak 2015

Šibenčanka Franka Štrkalj osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju Gastro 2015.

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Šibenska učenica 3. razreda Turističko-ugostiteljske škole, nakon pobjede na regionalnom natjecanju u Dubrovniku prije dva tjedna, danas se vratila s medaljom za osvojeno drugo mjesto na državnom natjecanju u Biogradu. Natjecanje Gastro 2015. na kojem sudjeluju ugostiteljske škole iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, u protekla tri dana ugostilo je preko 100 sudionika koji su se natjecali u osam kategorija. Franka Štrkalj se kao jedina predstavnica Šibensko-kninske županije natjecala u osmoj disciplini "Predstavljanje turističkog mjesta - destinacije" s radom na zadanu temu "Adrenalin i avanturizam me pokreće. Destinacija: Zadarska županija".

U konkurenciji 13 učenika iz Hrvatske i Slovenije na kraju je osvojila drugo mjesto i dobila srebrenu medalju kao vrijedno priznanje. "Jako sam zadovoljna sa svojom izvedbom, izradom prezentacije i izlaganjem. Zahvalna sam svojim mentoricama profesoricama Boženi Bralić i Vladimiri Cvitanović Čenić koje su mi i na samom natjecanju bile velika podrška. Mislim da je plasiranje na državno natjecanje veliki uspjeh za sve nas a posebno zato što smo se vratili kući sa srebrom. Odlično iskustvo, puno smo naučili i upoznali super ljude s kojima ću sigurno ostati u kontaktu" priča nam jutros ponosna i sretna 17-godišnja Franka.

Od prvog mjesta i osvajanja zlata na državnom prvenstvu dijelila su je samo dva boda, zbog toga joj je, priznaje, malčice žao ali je svejedno jako sretna i zadovoljna. Na pitanje s čim je to osvojila žiri u kojem su bile profesorice iz Biograda i Opatije, Franka nam bez lažne skromnosti odgovara: "Mislim da su ih najviše zainteresirali moj ležeran pristup i opuštenost u prezentaciji, a opet puno zanimljivih informacija koje sam iznijela. Najviše im se dopala moja ideja za novi turistički proizvod i poznavanje engleskog jezika za koje sam dobila maksimalne ocijene".

Bravo Franka, tvoja medalja je u našim očima zlatnog sjaja!

 

Iz kategorije: Vijesti