Datum objave: 19. Ožujak 2015

Stvoreni uvjeti za uređenje komunalne lučice u Vrnaži

Diana Ferić
Diana Ferić

Urbanistički plan uvale Vrnaža prihvatili su danas  vijećnici Grada Šibenika i time stvorili uvjete da se u toj uvali konačno uredi komunalna lučica s 600 vezova. Time je i stavljen izvan snage dosadašnji detaljni plan koji je predviđao u komercijale vezove u Vrnaži koji je donesen za prijašnje gradske vlasti. Petar Baranović koji je tada bio dogradonačelnik Grada Šibenika, a sada vijećnik stranke reformista i danas je iznio stav da bi ipak bilo bolje da ima i komercijalnih vezova, a posebno ga smeta to što će Vrnažom upravljati Županijska  lučka uprava.

 

"Kada bi to bila i komercijala lučica onda bi Grad Šibenik ima pravo na 30 posto prihoda, a ovako ostaje bez ičega što nije dobro Prema mom izračunu  možda će  moći biti popunjeno 300 komunalnih vezova, a za ostatak bi trebalo razmisliti ipak da budu komercijalni vezovi", kazao je Baranović. Madlena Dulibić, pročelnica Ureda za prostorno planiranje odgovorila je da takvu računicu ne razumije jer da na šibenskom područjima ima više od 4 000 vlasnika brodica i da će planirani vezovi sigurno biti popunjeni. Istaknula je kako je u dva navrata Gradsko vijeće donijelo oduku o komunalnoj lučici u Vrnaži te da će Šibenik konačno dobiti takvu lučicu koju imaju svi gradovi na obali.

 

Investitor lučice bit će Lučka uprava. Projekt će početi Vrnaža kreće početkom slijedeće godine i odvijat će se u šest faza. Prve dvije faze obuhvaćaju uređenje djela uvale uz Mandalinu s lukobranom i pontonima, a ukupna vrijednost radova prve dvije faze procijenjena je na 7 milijuna kuna.

Iz kategorije: Vijesti