Datum objave: 19. Ožujak 2015

Gradski vijećnici razmotrit će mogućnost besplatnog upisa osmoškolaca u Gradsku knjižnicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska uprava u Šibeniku nema ništa  protiv da se svim osmoškolcima u Šibeniku omogući besplatan upis u Gradsku knjižnicu "Juraj Šižgorić" što je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predložila vijećnica HDZ -a Anita Škugor Kodžoman. " Trebali bismo ne što napraviti da populariziramo kulturu čitanja među djecom s obzirom na njihovu sadašnju vezanost za kompjutore i društvene mreže. Mislim da nema prepreka da  se svim osmoškolcima osigura slobodan pristup u Gradsku  knjižnicu odnosno da imaju besplatan upis", kazala je Anita Škugor  Kodžoman.

Senka  Ramljak, pročelnica gradskog ureda istaknula je kako će  gradska uprava zatražiti od ravnatelja Knjižnice Vilija Lakića informacije o tomu koliko je takvih učenika upisano u gradsku knjižnicu, o kolikom je prihodu  riječ i što bi  to da bez njega ostanu značilo za poslovanje knjižnice št će se dostaviti gradskim vijećnicima i nakon toga odlučiti hoće li se omogućiti svim osmoškolcima besplatan upis.

Kako doznajemo od Vilija Lakića, ravnatelja Knjižnice sada je upisano oko 1 000 osmoškolaca tako da bi kada bi upis bio besplatan ostali bez 100 000 kuna prihoda što im baš ne bi bilo prihvatljivo. Pravo na besplatan upis asada imaju djeca do  3 godine i prvašići.

Iz kategorije: Vijesti