Datum objave: 17. Ožujak 2015

Prošle godine stradalo 17 osoba u prometu, dok je europski kriterij smrtnosti na cestama 5 osoba

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U Uredu gradonačelnika danas je održana 4. sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta, a razgovaralo se o problemima u cestovnom prometu te problemu vandalizma.
„Na području djelovanja Policijske uprave Šibensko- kninske cestovni promet je problematična stavka zbog broja prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama. U 2014.-oj godini 17 je osoba smrtno stradalo, dok je europski kriterij smrtnosti na cestama 5 osoba. Najveći broj nesreća dogodio se na području Knina s neprilagođenom brzinom kao najčešćim uzročnikom. Povećanje broja vozila u turističkoj sezoni dodatno opterećuje prometnice i ugrožava prometnu sigurnost.“, rekao je načelnik Policijske uprave Šibensko- kninske Ivica Kostanić, naglasivši da će se na području grada Šibenika pojačati kontrola cestovnog prometa u kretanju i mirovanju, od strane policije i komunalnog redarstva. Vikendom se iz prometa isključi oko 20 -ak vozača u alkoholiziranom stanju, a kao najlošija prometnica na našim prostorima navodi se državna cesta Šibenik- Drniš – Knin.

S ciljem poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa, osnovan je Odbor za promet kao posebno tijelo koje će pratiti stanje na cestama. Odbor čine: Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave Šibensko- kninske, Joško Periša, načelnik Policijske postaje prometne policije Šibenik, Miroslav Lucić, pročelnik za komunalnu djelatnost Grada Šibenika i Zdravko Peran, prometni stručnjak i ravnatelj šibenske Prometno- tehničke škole.

„ Intenzivno radimo na poboljšanju prometne situacije u Šibeniku. Intermodal projektom nastojat ćemo ostvariti i europska sredstva za rekonstrukciju kompletne prometne slike grada. Rekonstrukcija triju ulaza u grad, vertikala prema Gimnaziji i parking garaže ispod Poljane stvorit će minimalni standard za uredno funkcioniranje prometa u gradu, uključujući i rekonstrukciju Ulice M. Gupca u kojoj se slijeva velik promet, te niz drugih manjih gradskih ulica.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši i da je pojačana naplata kazni od strane komunalnih redara za prekršaje u prometu u mirovanju.

Iz kategorije: Vijesti