Datum objave: 03. Ožujak 2015

Četiri udruge i Savjet mladih dobili dio Narančaste zgrade na upravljanje

Igor Bergam
Igor Bergam

Ugovore o korištenju prostora u ' narančastoj zgradi 'gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas je uručio predstavnicima udruga koje su temeljem priloženih projekata na natječaju ostvarile mogućnost korištenja prostora. Potpisivanje i predaja ugovora održano je u prostorima koje su se korisnici obvezali samostalno urediti, dok je Grad izdvojio 50.000 kuna za uređenje sanitarnog čvora.

„ Čestitam predstavnicima udruga čije su ideje i projekti zadovoljili kriterije natječaja, predstoji vam rad na uređenju prostora, a Grad će vam i dalje pomagati da se na ovom cijelom prostoru stvori kvalitetna forma i urbani izgled. " rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Prostore će koristiti udruge: Savjet mladih grada Šibenika, Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 forca Šibenik, Udruga mladih „ Mladi u EU“, Udruga Ardura Šibenik i Šibenska udruga mladih.

"Ovo je veliki napredak za našu udrugu, preselili smo iz jedne male prostorije u ipak nešto veći prostor koji nam pruža mogućnost raditi dio projekata koje nismo mogli prije kad smo bili ograničen kvadratima. Uz tu jednu našu prostoriju, moram napomenuti da u zgradi postoje i tri zajedničke prostorije, dosta većeg kapaciteta. Pomalo ih uređujemo i u planu nam je da ih "punimo" raznim programom, od konferencija i tribina preko radionica, filmskih projekcija i plesnih programa. Idealne su i za psihoterapeutski rad s grupama što u planu ima udruga Ardura." - ispričala nam je Maja Šintić predsjednica Šibenske udruge mladih. Ekipa iz ŠUM-a u novim prostorijama radi već niz programa: plesnu, dramsku i kreativnu radionicu, DJ radionicu, Vegaonicu odnosno radionu zdrave prehrane i Free shop. Pozivaju sve zainteresirane da dođu u nove prostore svakim radnim radom od 15:30 do 19:30 sati.

Udruga Mladi u EU također je dobila novi prostor. Iz dosadašnjih 13 kvadrata preselili su se u duplo većih 26 kvadrata što itekako olakšava rad za njihova četiri stalno zaposlena člana. "Ovo je veliki pomak za našu udrugu. U sljedećih godinu dana u novim prostorima planiramo otvoriti volonterski ured i preseliti Info točku za mlade iz starih prostora u nove. Uz to poboljšana je suradnja s Gradom" - kaže Martin Mrša predsjednik udruge. Prostor će uređivati pomalo i zajednički sa drugim udrugama, nadaju se preko projekata na koje će se uspješno prijavljivati. 

U svakom slučaju napravljen je prvi korak u rješavanju problema ne postojanja adekvatnog prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku. Ipak, mjesto za probe mladih bendova, organiziranje koncerata i većih glazbenih manifestacija još će morati pričekati. Naime, hala u prizemlju zgrade koja je idealna za takve projekte do daljnjeg je u funkciji "skladišta" za stvari za koje grad nema gdje skladištiti.

Iz kategorije: Vijesti