Sidebar Menu

Datum objave: 26. Veljača 2015

Grad raspisao natječaj za zadnju fazu uređenja vrtića na Jamnjaku

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Grad Šibenik raspisao je danas natječaj za zadnju fazu uređenja vrtića Jamnjak, odnosno nastavak obrtničko-instalaterskih radova u objektu i radove na uređenju okoliša zgrade.

'Sredstva koja smo ove godine u Proračunu predvidjeli za radove na unutarnjem uređenju objekta, kao i okoliša vrtića, su značajna; no, obećali smo dovršiti ovaj projekt i mladim obiteljima omogućiti bolji životni standard kroz brigu o njihovoj djeci u novom objektu i na lijepoj lokaciji.', kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 1.600.000 kn, koliko je i osigurano u ovogodišnjem gradskom proračunu. Provođenjem postupka sklapa se ugovor o javnoj nabavi radova.

'U tijeku su radovi prethodne faze uređenja u samome objektu. Sam okoliš će dobiti nekoliko skupina dječjih sprava predviđenih različitim dobnim razredima, uključivo jasličku skupinu. Nakon što završi radno vrijeme vrtića, jedan dio dječjih sprava bit će dostupan za javno korištenje. U sklopu obuhvata investicije bit će napravljeno igralište s umjetnom travom površine 300 m2 koje do sada Gradski vrtići nisu imali na nijednoj svojoj lokaciji, te parkirališna mjesta za automobile odgajatelja i roditelja. Ukupni obuhvat investicije iznosi blizu 3.000 m2, a ciljano vrijeme završetka radova je rujan 2015.', pojašnjava zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Idejno rješenje uređenja okoliša vrtića izradila je Izgradnja projekt d.o.o. iz Šibenika.

Da podsjetimo, tvrtka Šibenik gradnja d.o.o., koja je na Jamnjaku izgradila nove stambene zgrade, donirala je Gradu Šibeniku radove u vrijednosti 330 tisuća kuna bez PDV-a za preuređenje starog vojnog objekta u dječji vrtić. Objekt je na korištenje Gradu Šibeniku dao Državni ured za upravljanje državnom imovinom za potrebe uređenja novog predškolskog objekta.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.