Datum objave: 19. Veljača 2015

Grad izdvojio 2 milijuna kuna za besplatni i povlašteni gradski prijevoz

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Danas je u Šibeniku održana konferencija, na kojima su predstavljeni kriteriji za ostvarivanje besplatnog i subvencioniranog prijevoza na području Grada Šibenika u tekućoj godini. Besplatan javni prijevoz osiguran je korisnicima koji udovoljavaju određenim socijalnim i prihodovnim kriterijima.

„Prvi put ove godine pravo na besplatan prijevoz imat će korisnici koji pri Centru za socijalnu skrb Šibenik imaju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, kao i 100-postotni invalidi te roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja. Također, kategoriji građana koja uključuje osobe bez primanja, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, umirovljenici stariji od 65 godina s mirovinom manjom od 2.500 kuna i oni mlađi od 65 s mirovinom ispod 1.800 kn – svima njima će biti osiguran besplatan prijevoz“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Grad Šibenik će za cijeli program izdvojiti dva milijuna kuna, a besplatne i povlaštene voze karte moći će se zatražiti od 15. ožujka ove godine.

Odlukom koju donosi gradonačelnik utvrđuje se pravo na besplatnu i subvencioniranu godišnju voznu kartu, za javni prijevoz na administrativnom području grada Šibenika, koji obavlja koncesionara „Autotransport d. d. u stečaju“, Šibenik. 

Iz kategorije: Vijesti