Datum objave: 13. Veljača 2015

Potpisan Ugovor za projektnu dokumentaciju za izgradnju i uređenje Poljane

Igor Bergam
Igor Bergam

Danas je u Šibeniku gradonačelnik dr. Željko Burić s direktoricom tvrtke Atelier Minerva Ivanom Tutek službeno potpisao ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju i uređenje Trga Poljana, projekta kojim će Šibenik pored gradskog parkinga s tri podzemne etaže, zasjati u potpuno novoj vizuri, uz uređeni trg, fontanu, vidikovac i kaskadna sjedala.

„Nakon godina želja i ideja o uređenju središnjeg gradskog trga došao je trenutak da se konačno krene s realizacijom tog, za Šibenik, važnog projekta. Od promišljanja da on bude samo „šetalište moje mladosti“, preko dvojbi da li ići s parkingom ili ne, ako da s kolikim brojem etaža i parkirnih mjesta…danas smo definitivnu odluku donijeli. Šibenčani će dobiti uređeni trg kakav i zaslužuju, a kao važan segment revitalizacije stare gradske jezgre izgradit ćemo garažu s tri etaže i cca 260 parkirnih mjesta. U toj odluci su nas podržali građani, obrtnici i poduzetnici koji žive i rade u staroj gradskoj jezgri. Posebno me raduje što ćemo, paralelno uz radove na Poljani, uređivati i dio Ulice Kralja Zvonimira te tako riješiti dugogodišnji problem poplava koje tu nastaju uslijed kiša“ , kazao je gradonačelnik Željko Burić.

O rokovima koji se vežu uz danas, na 1.300.000,00 kn bez PDV-a, uz projektantski nadzor od 152.000,00 kn bez PDV-a., potpisani ugovor, govorio je mr.sc. Danijel Mileta zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika: „Ugovor obuhvaća izradu projektne dokumentacije za izgradnju i uređenje trga Poljana idejni, glavni i izvedbeni projekt s troškovnikom, te obavljanje projektantskog nadzora. Ugovorom je zadan vremenski rok za svaku fazu izrade dokumentacije; idejni projekt 90 kalendarskih dana; glavni projekt 90 kalendarskih dana, te izvedbeni projekt s troškovnikom 75 kalendarskih dana. Dokumentacija bi trebala biti kompletirana do kraja godine i odmah krećemo s natječajem za izvođača radova, te, po provedenom postupku javne nabave, početak radova možemo očekivati najkasnije najesen iduće godine.“

Projekt uređenja parkinga s tri etaže, kojeg bi investitor bio Gradski parking d.o.o., prema procjenama bi se kretao od 25-30 milijuna kuna, dok bi parterno uređenje trga, kojeg je investitor Grad, iznosilo cca 10 milijuna kuna, a što prvenstveno ovisi o cijeni materijala kojim bi bila popločena Poljana.

Iz kategorije: Vijesti