Sidebar Menu

Datum objave: 09. Veljača 2015

Luka Šibenik tuži Županijsku lučku upravu zbog dodjele koncesije Gradskom parkingu

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Poduzeće Luka Šibenik podnijelo je tužbu protiv Županijske lučke uprave zbog toga što su bez natječaja parkiralište a muku Krke dodijelili poduzeću "Gradski parking", kako doznajemo od Draška Lambaše, direktora tog poduzeća. To se moglo i očekivati jer je on kao gradski vijećnik upozorio na nelegalnost takvog postupka. "I ravnatelj Županijske lučke uprave je javno priznao da nisu poštovali Zakon. Jasno je da su prekršili Zakon o morskim lukama i lučkom području. To je lučko područje, a Luka već upravlja parkiralištem na Gatu Vrulje i normalno da smo zainteresira i za to parkiralište. Trebalo je raspisati natječaj i dati priliku svima koji to žele da se natječu, a time bi profitirala i Lučka uprava jer bi mogla odabrati onoga tko ponudi najveći iznos za koncesiju", zaključuje Lambaša.
Nedavno je zbog takvog načina dodijele koncesijskog odobrenja reagirao i saborski zastupnik SDP -a Franko Vidović, iako je njegov kolega, vijećnik SDP -a dr. Ante Županović na sjednici Gradskog vijeća podržao to što je parkiralište dobio Gradski parking, a Grad Šibenik time mogućnost utjecaja na upravljanje tim dijelom pomorskog dobra. Vidović je ustvrdio kako je nedopustivo takvo kršenje zakonske procedure na pomorskom dobru i najavio da će obavijestiti mjerodavne inspekcije.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam