Datum objave: 06. Veljača 2015

Nema više "odokative" dodjele novca udrugama, Grad Šibenik utvrdio stroge kriterije

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi put će novac iz proračuna Grada Šibenika udrugama civilnog društva i udrugama u kulturi biti dodijeljen po Pravilniku kojim su utvrđeni kriteriji za dodjelu , a svaki prijavljeni program po njima će ocijeniti posebno povjerenstvo koje je danas formirano, kako doznajemo od Mirjane Žurić, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti. „ Gradonačelnik je ovih dana potpisao taj pravilnik, a danas smo formirali povjerenstva. Osim formalno – pravnih kriterija novost su kriteriji koji se odnose na kreativnost, izvornost, provedivost određenog programa , ali i kriteriji koji s odnose na kapacitiranost udruga i ono što su do sada radile. Svi programi će prema tim kriterijima biti bodovani“, ističe Mirjana Žurić.

 

Predsjednik Povjerenstva za udruge civilnog društva je je Nikica Penđer, a članovi su Ante Rakić i Mirjana Žurić, dok je predsjednik povjerenstva za udruge u kulturi i tehničkoj kulturi Dario Mikulandra, a članovi su Damir Lučev i Živana Podrug. Povjerenstvo će izvršiti pregled, bodovanje i odabir programa u skladu s Pravilnikom koji propisuje uvjete i kriterije za dodjelu proračunskih sredstava.
Na javni poziv Grada Šibenika za udruge u kulturi, tehničkoj kulturi te udruge civilnog društva prijavljeno je oko 150 programa šibenskih udruga. U proračunu je za udruge civilnog društva predviđeno 550 000 kuna, a za udruge u kulturi i tehničkoj kulturi 250 000 kuna.

 

Iz kategorije: Vijesti