Datum objave: 05. Veljača 2015

Hidroavioni ipak za sada ne mogu slijetati u šibensku luku jer to ne dopuštaju propisi

Diana Ferić
Diana Ferić

Važeći zakonski propisi ne dopuštaju slijetanje i polijetanje hidroaviona u šibenskoj luci , na što sve vrijeme upozorava šibenski lučki kapetan  Robert Baljkas. koji je odbio  zahtjev za komercijalnim slijetanjem i polijetanjem  na liniji koju želi uspostaviti tvrtka European Coastal Airlines.  To je utvrđeno i na današnjem radnom sastanku  predstavnika Grada Šibenika, Županije, Lučke uprave i Lučke kapetanije na kojem su rješavali određene probleme na pomorskom dobru pa su se dotakli i tog problema i zaključili da će to pitanje trebati vratiti na početak.

 

"Činjenica je da zakonski propisi ne tangiraju pitanje  hidroaviona jer njih na našoj obali nije bilo kada su se ti propisi donosili.  Zbog toga je lučki kapetan u Šibeniku morao odbiti zahtjev tvrtke ECA  za odobrenje komercijalnog slijetanja i polijetanja, prvenstveno s aspekta sigurnosti putnika i lučkog prometa. Zaključili smo da ćemo zajedno s predstavnicima te tvrtke  zatražiti sastanak u Ministarstvu prometa  kako bismo vidjeli što se može napraviti - postoji li neka zamjenska lokacija za slijetanje i polijetanje aviona koja je u skladu sa zakonima ili je potrebno mijenjati postojeće propise. U svakom slučaju nama je u Gradu Šibeniku u interesu da se takva linija uspostavi", kazao nam je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

 

Po riječima lučkog kapetana,  šibenska luka je najuža upravo na dijelu  gdje ECA traži odobrenje slijetanja i polijetanja hidroaviona pa bi se te radnje provodile 300 metara od obale što je u suprotnosti s propisima. Druga prepreka za izdavanje odobrenja je to što  je brzina hidroaviona i kod slijetanja i kod polijetanja mnogostruko veća od dopuštene brzine plovidbe na tom prostoru koja iznosi 6  čvorova.

 

U ACA - u danas nismo uspjeli dobiti izjavu jer su mjerodavni, kako nam je rečeno u njihovom uredu, na službeno putu na Maldivima no prema izjavama koje su prije dali nekim medijima  kažu kako će u žalbi na Rješenje lučkog kapetana dokazati da postoje uvjeti za komercijalno slijetanje i polijetanje. Kako doznajemo, taj problem nije uspješno riješen ni u Splitu ni u Dubrovniku  gdje hidroavioni već prometuju.

 

Predstavnici te tvrtke promovirali su u studenom prošle godine tu  hidroavionsku liniju sa šibenskom područjem kada su njihovim avionom iz Splita u Šibenik sletjeli predstavnici lokalne vlasti koji su podržali taj projekt.

Iz kategorije: Vijesti