Datum objave: 30. Siječanj 2015

Miro Odak i njegovi Gastarbajteri večeras sviraju pred šibenskom publikom

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Miro Odak, poznati šibenski vokal i gitarista koji već godinama radi kao "teta" u vrtiću u Zagrebu i njegov prijatelj Krešo Šakić, također dugogodišnji bas gitarist, poznatiji sada kao direktor Studenstkog centra u Šibeniku, nastupaju večeras u šibenskom caffe i night baru Kuglana, sada kao članov banda "Gastarbajteri" ,a svirat će od rocka 70 - tih preko novog vala do glaze fiju - briju generacije. Budući da obojica imaju svoje stalne poslove i karijeru, a glazba im je ipak slobodna aktivnost smatraju se gastarbajterima u glazbi pa od tuda i naziv banda.
" Miro i ja zajedno sviramo još od osamdeseti godina prošlog stoljeća i možemo slobodno reći da smo veterani tako da nastupamo od vremena do vremena, malo kad on dođe u Šibenik, malo kad ja dođem u Zagreb, bez ikakvih posebnih pripremama. Stanemo na stage i to je to. Iza nas je stotina nastupa tako da imamo potrebnu sigurnost. Večeras očekujemo i mlađu publiku i ljude naše generacije s kojima ipak najbolje komuniciramo putem glazbe", kazao nam je Šakić.
Počeli su kao članovi tada vrlo poznatog šibenskog banda The Strings, a dok su studirali imali su band. Gastarbajteri je samo jedno od imena banda pod kojim nastupaju, a dok su bili u kultnom autorskom bandu Krug izdali su i dva nosača zvuka.

Večerašnji koncert počinje u 23 sata. Nastup na stageu prvog čovjeka odgovornog za studente sigurno će izazvati i njihovo zanimanje.
 

Iz kategorije: Vijesti