Datum objave: 17. Siječanj 2015

Američka TV serija "Dig" snimat će se u Splitu, Trogiru, ali i Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je jedan od gradova u Dalmaciji u kojem će se snimati još jedna skupa američka TV serija "Dig" čija se radnja odvija u Jeruzalemu.  TV ekipa dolazi u Šibenik u veljači, a snimat će na tvrđavi svetog Nikole. Pripreme i snimanje trajat će desetak dana, kako nam je potvrdio Danijel Mileta šibenski dogradonačelnik. On je prije više od godinu dana  počeo kontakte s produkcijskom kućom Embassy films Croatia koji su doveli do toga da se u Šibeniku snimala 4. sezona popularne serije Igre prijestolja, a sada se ta ista kuća javila i za "Dig".  

Serija Dig se početkom ljeta snimala u Jeruzalemu, no zbog sukoba između Izraela i Palestine NBC je ekipu povukao na novu lokaciju i izabrali su  Split, Trogi i Šibenik.

 "Mi u tome vidimo odličnu šansu za promidžbu Šibenika  s obzirom da je riječ o serijama koje se emitiraju ili će se emitirati širom svijeta. Na taj način ljepote našeg područja dolaze do potencijalnih turista. Druga korist, po mom mišljenju manje značajna je da će velika ekipa boraviti desetak dana u Šibeniku i da će od toga naši poduzetnici imati korist jer će tu jesti i spavati i trošiti svoj novac", ističe Mileta.

 

Iz kategorije: Vijesti